Tweede Kerstdag!

Geplaatst: 26/12/2012 in sport
Tags:, ,

Woensdag,

Op plaatsen was het nog best nat.

Op plaatsen was het nog best nat.

Tweede Kerstdag is een zo’n dag dat iedereen er wel even uit wil. Vaak is het Eerste Kerstdag niet veel anders dan wat eten en wat niks doen. Misschien zelfs wel teveel niks doen.  Daarom zijn de loopjes die op Tweede Kerstdag worden georganiseerd vaak redelijk goed bezet. Hier in onze omgeving is het vooral wat drukker in Gemert en in Vught.
De Kangoeroeloop in Vught bestaat al wat langer en is altijd behoorlijk druk geweest. Je hebt er ook nog al wat mogelijkheden om verschillende afstanden te lopen. Zelf heb ik er best vaak gelopen. Vandaag zat het er qua tijd niet in om er naar toe te gaan.

Ooit, kerst 1992, is hier mijn besluit gevallen: “als ik het komende jaar mijn eerste marathon niet doe wanneer doe ik het dan wel”? Ik had altijd gezegd bij mijn eerste marathon wil ik een kans hebben om dat binnen 3 uur te doen en anders begin ik er niet eens aan. De langste afstand(27km) ging in 1:42′.  Ik geloof niet dat ik ooit een betere wedstrijd liep.
Ooit, kerst 2009, liep ik hier samen met Kitty. We liep toen 12 km.en het was bij 9 km al helemaal op. Op karakter die laatste 3 km nog wel doorgekomen. Ze had behoorlijk afgezien.

Maar zoals al gezegd vandaag eens geen wedstrijdje. Dan vanmorgen, het was nog donker, op pad voor een duurloopje.  De route, ruim 15 km, ging voor het grootste deel over niet geasfalteerde stukken en daar waar wel asfalt of verharde fietspad was liep ik in de berm. Een beetje glibberig dat wel.

Maar wat was het lekker om te lopen.

Advertentie
reacties
  1. Julie Mestdagh schreef:

    Zalig he, die kerstloopjes, ideaal om die extra calorietjes weg te branden. En wat leuk dat er nog herinneringen aan die dag vasthangen ivm je eerste marathon. Dat vergeet je vast nooit meer!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.