Heuveltraining!

Geplaatst: 27/12/2012 in sport
Tags:, ,

Donderdag,

Loopt lekker glooiend naar boven.

Loopt lekker glooiend naar boven.

In een blok van 6 weken plan ik meestal wel een heuveltraining in. Niet direct op een heuvel dat je er onmiddellijk een zuurstoftekort krijgt omdat de lucht er zo ijl is. Als het maar enigszins hellend naar boven loopt. Naar benden mag ook je moet dan andersom lopen. Nee… niet achteruit! De andere richting op.
Een viaduct over een snelweg kan er uitermate geschikt voor zijn. De hellingshoek moet niet te groot zijn. Je looptechniek moet er niet door naar de knoppen gaan. Wat je wel moet hebben is dat je over een lengte van 400 m kunt lopen.
Wij hebben hier zo’n geval liggen. Het is een wildviaduct over de A50. Een paar mannen van onze club zijn eens aan het knutselen geslagen en hebben een paar sjablonen gemaakt en de 100 m punten mooi gemarkeerd.
De 100 m punten lopen van 0 tot 1200 m met het hoogste punt 800 m. De helling begint op het 400 m punt. Perfecte locatie om een heuveltraining te doen.

Vandaag deed ik die weer eens. Ik kan deze training wel op een schema zetten maar ik moet ook wel weten of dat die uitvoerbaar is. 10*400 het tempo zoals je een 400-tje op de baan zou moeten lopen. Het zou voor mij nu rond 1’42” moeten liggen.
Dus ik weet wat er van me gevraagd wordt. De eerste… te langzaam. Mijn vriend de wind blaast ook nog eens stevig tegen. Naar beneden dribbelen en de volgende. Te snel! Daar precies tussenin dan is het goed. Uiteindelijk loop ik ze alle 10 met een gem. van net onder 1’41”.
Zelf weer eens ervaren dat ik deze training op een schema mag zetten.  Is goed te doen.

Advertentie
reacties
 1. toontje34 schreef:

  Heb 2x zo’n training gedaan ook op een viaduct na +- 2 km is er een bij ons in de buurt over de A1 in het begin gaat het soepel maar de laatste ga je toch lekker voelen en na afloop een voldaan gevoel en lekker ontspannen 2km terug lopen 🙂

 2. Kitty schreef:

  Je weet hoe ik hier over denk… Ik vind het echt een k*t training, maar ik doe hem altijd braaf! Maar ik ben zo blij dat het maar af en toe hoeft!
  Gelukkig staan er ook heel veel lekkere andere trainingen op schema!

 3. Ruth schreef:

  o jee, ik weet weer waar ik me aan kan verwachten, haha. Jammer genoeg heb ik hier zo geen viaducten met een hellende strook van tegen de 400 m, alles zo plat als iets hier…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.