Ze deden het!!

Geplaatst: 30/12/2012 in sport
Tags:, ,

Zondag,

Dat gaat lukken!

Dat gaat lukken!

Mijn nichtje zette gisterenavond nog een berichtje op haar facebook account dat ze op tijd naar bed zou gaan maar dat ze nu toch wel een beetje nerveus begon te worden. Beiden zijn zijn goeie voorwaarden om tot een goede prestatie te komen.

Vanmorgen was Jeroen die vandaag mee zou fietsen om 8.30 u bij ons om samen naar Meddo bij Winterswijk te rijden. Waar ga je het toch zoeken? Juist 30 dec. om zo lang mogelijk de tijd te hebben voor de voorbereiding van Danielle en Marieke om hun uitdaging te kunnen volbrengen.
Even nadat we in Meddo zijn aangekomen is het tijd voor een bakkie en ondertussen komen ook de dames binnen. Ze hadden een heel supporterslegioen op de been gebracht. Mentale ondersteuning zou zeer van pas komen want de omstandigheden waar niet zo best. De temperatuur was dan wel niet zo laag maar er stond een gemeen koude wind die ook nog niet aflatend blies en zeker niet altijd uit de juiste richting. En ik kan dan wel lullen dat de wind je beste trainingsmaat is. De dames zijn het niet met me eens.

Dus hier gaan ze voor!

Dus hier gaan ze voor!

Deze halve marathon loopt over een parcours van 2 rondjes met heel weinig beschutting tegen de wind. We gaan die 2 rondjes lopen met 4 man en 1 fietser. Voor Joost en mij zal het de kunst gaan worden om zeker niet te snel te lopen. Er zijn geen km-punten en ik loop niet met een Garmin of iets dergelijks dus zal mijn gevoel de leidraad zijn.
Vanaf bij de start lopen we met ons groepje op de laatste positie met steeds de bezemwagen achter ons.
Op enig moment in het parcours staat een hele groep mensen ons aan te moedigen en ik stop even om het verhaal te vertellen waar wij hier nou eigenlijk voor liepen. Ze boden me nog een kruidenbittertje aan. Toch maar netjes voor bedankt.

Supporters onderweg!

Supporters onderweg!

Bij de doorkomst na rondje 1 zitten we op een tijd van 1:13’24”. Aan de ademhaling van de dames hoor ik dat het niet sneller moet gaan. Zo goed en zo kwaad als me dat met mijn grote lijf lukt probeer de dames zoveel als mogelijk uit de wind te zetten. Joost  is wat betreft iets langer. Jeroen doet hetzelfde op de fiets.
15 km punt het loopt nog steeds behoorlijk. Het einde komt naderbij en op 18 km krijgt Danielle even een dip. Marieke loopt hier net even wat gemakkelijker. In de laatste paar km horen we in de verte onze supporters al en het geeft de dames een laatste duw in de rug. In de verte het finishdoek. Nu kan het het niet meer stuk. Een sprintje van de dames brengt hu naar een eindtijd van 2:27’13”. Werkelijk een kopie van het eerste.
Wat een geweldig mooie prestatie hebben die 2 dames hier neer gezet. Hun eerste halve marathon, onder omstandigheden die niet op zijn allerbest waren. En even nadat we over de finish waren kregen we van groep van de kruidenbitter ook nog een mooi sponsorbedrag overhandigd. Wat een supermooie geste. De stichting is hier heel erg blij mee.
Wat een prachtige afsluiting van dit loopjaar. Nou ja…afsluiting misschien morgen nog een stukkie?

PS. Foto’s zullen er in de loop van de week zeker nog komen.

Advertentie
reacties
 1. […] is het nichtje waarmee ik vorig jaar op 30 december een halve marathon liep in Meddo.  Ze wilde die halve toen lopen om wat geld in te zamelen voor haar […]

 2. Ruth schreef:

  Ik heb er vanmorgen nog aan gedacht, omdat het inderdaad zo hard waaide. Maar amai, ze heeft dat super gedaan!! En ook haar vriendin en de hazen natuurlijk!! en hopelijk hebben ze veel centjes binnengehaald voor dat mooie doel! 🙂 Wens haar nog een dikke proficiat van mij.

 3. Trees de Goede schreef:

  Geweldig leuk verslag….respect voor de lopers.

 4. Julie Mestdagh schreef:

  Super! Heb er geen moment aan getwijfeld dat ze het gingen doen, maar als ze het dan ook echt doen is het super he. Laat maar weten (via mail of fb berichtje) hoe die 25 euro’s van mij bij haar geraken.

 5. johannesdeloper schreef:

  Gefeliciteeerd en met zo’n mooie vlakke race waren de zenuwen niet nodig.

 6. toontje34 schreef:

  Goede gelopen dames en meneer knap dat ze het uitgelopen hebben en dat met het niet makkelijke loopweer nogmaals petje af.zelf in deventer gelopen daar wat meer beschutting tegen de wind.
  oja waar kan ik mijn donatie die ik belooft had als ze de halve marathon uit zouden lopen heen sturen.

 7. Kitty schreef:

  Ik liep vandaag mijn laatste rondje van het jaar en terwijl ik liep moest ik aan je nichtje denken… want ik ‘hoefde’ maar 10 km en had behoorlijk last van de wind zeker in polder. Ik hoopte maar dat er in Winterswijk wat meer beschutting was…
  Respect voor de dames… ze hebben het toch maar mooi gefixt!!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.