Traditie?

Geplaatst: 31/12/2012 in sport
Tags:, ,

Maandag,

Nog net niet! Een weekje nog.

Nog net niet! Een weekje nog.

Oudjaarsdag van 2012 alweer. Op veel blogs een jaaroverzicht. Ik beperk me tot de opmerking dat ik wel eens betere jaren gekend zowel als loper zowel  als in mijn privéleven. Overigens heb ik ondanks dat ik vind dat niet alles even soepel heeft gelopen toch nog ongeveer 3000 km heb gelopen in 2012.
Nu even terug naar de traditie. Al sinds jaar en dag organiseert een fietstoerclub ’t goei smoesje een oudjaarsloopje in hun dorp Middelrode. De opbrengst is altijd voor een goed doel. Altijd is er wel een instantie in het dorp die iets extra’s kunnen gebruiken. Drie rondjes van 5.5 km is er te lopen. Hele families lopen en wandelen er. 800 deelnemers vandaag.
Als ik bij de inschrijftafel kom zie ik Kirsten zitten. Sinds zij niet meer loopt fietst ze bij het clubje. Kirsten presenteerde als diëtiste de laatste start to run sessie. Ze keek me even glimlachend aan kreeg een startnummer. Bedankt Kirsten wrijf het er maar in.
Dan de start! Hoe zal het gaan na de halve marathon van gisteren? Het tempo lag dan wel niet hoog maar we waren toch bijna 2:30’onderweg. Rustig vertrekken en eens kijken hoe het voelt.
Na een paar km. als de wind niet helemaal tegen is lukt het wel. Volgende vraag. 1 rondje of toch 2? Doe toch  gewoon 3 man, is het volgende stemmetje in mijn hoofd. Ik moet wel zeggen ik ben vlug om.

In rondje 2 loop ik een man voorbij en als we op gelijke hoogte kijkt hij me van opzij aan en zegt: “jij bent mijn oude leermeester”. Ik dacht bedoelt hij nou echt oud of was hij ooit bij ons als leerling loper. Het bleek een start to runner van september 2004. Ik herkende hem niet. Maar liep nog wel. Kijk en dat zijn best leuke dingen.

Na de finish, net onder 1:20′, kom ik tot de conclusie: “lekker gelopen man”. Goede afsluiting van dit jaar.

Alle mensen die ik ken wens ik een prima 2013 toe!!

Advertentie
reacties
 1. overschie schreef:

  Ondanks dat het misschien niet soepeltjes liep toch 3000km op de teller!
  Zou er een misdaad voor plegen indien ik dit totaal zou halen.
  Petje af voor zulke afstanden…..vriendelijke groet…Fred

 2. Peter schreef:

  knap hoor om elk jaar opnieuw die kilometers te blijven afmalen! ik hoop als ik jou leeftijd heb bereikt ik nog evenveel kan genieten van het lopen als jij doet. Blijf nog lang gezond en blijf ten volle genieten van het lopen!

 3. Natalie schreef:

  Ik wens je alvast een gelukkig, sportief en gezond 2013 toe Tiny!!!
  Groetjes natalie

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Je hebt wel eens betere jaren gekend als loper en privé…. ik weet gelijk weer wat je erover schreef. Wat gebeurd is kun je niet uitvlakken…. en met je toch weer 3 rondjes doen laat je zien dat je er voor blijft gaan. Ik wens je een heel goed 2013 in zoveel mogelijk opzichten.

  groetjes,

  Dorothé

 5. toontje34 schreef:

  Nog heel erg bedankt voor de goede ondersteuning in 2012 hier door ben ik zover gekomen met mijn herstel na mijn nare blessure in 2011 (Hielspoor)

  Goed en gezond 2013

  PS Had je nog een e-mail gestuurd over de brink tot brinkloop.

 6. Wendelien Schalij schreef:

  Een heel mooi 2013 gewenst Tiny!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.