Voorlopig afscheid!

Geplaatst: 19/01/2013 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmorgen,

Jameson Plaza. Upper Campus. University of Cape Town

Jameson Plaza. Upper Campus. University of Cape Town

Als ik van huis naar de baan toe fiets moet ik tegen de scherpe oostenwind in. Bitterkoud vind ik het. Het gaat vandaag toch weer een bijzondere training worden. Een paar jaar geleden kreeg ik de tip van een van mijn collega’s om een jongeman te vragen om ons te komen assisteren bij de start to runners. Hij zou wel interesse hebben. Een van de betere zetten is achteraf gebleken. Rob, de bewuste jongeman, studeerde en was mateloos enthousiast om atleten te begeleiden.
Het was een kwestie van tijd en en hij haalde zijn trainersdiploma. Hij ging bij de start to runners mee aan de slag en als jeugdtrainer actief. Maar ja…zoals dat met alle studenten gaat moest Rob ook stage lopen. En als zijn stageplek nou naast de deur geweest was? Hij ging wat onderzoek doen helemaal in Zuid-Afrika. In Kaapstad.
Toen ik er lucht van kreeg dat hij weer terug in Nederland was vroeg ik hem uiteraard onmiddellijk om ons team weer te komen versterken. Dat deed hij tot vanmorgen.
In Kaapstad is een universiteit die de mogelijkheid biedt om te studeren in alle richtingen op sportgebied. Het neusje van de zalm. Voor 2 jaar  gaat hij naar ginds in blokken van ongeveer een half jaar gaat hij moleculaire sportwetenschap studeren en participeren in allerlei onderzoeken.
Maandag gaat hij vertrekken dus vandaag zijn laatste training uitdrukkelijk erbij vertellend “voorlopig” zijn laatste training. Absoluut de intentie hebbend om weer bij onze club terug te komen.
In de kantine bij een kop koffie met iets lekkers erbij afscheid genomen van de groep. Met Rob ook de afspraak gemaakt om over een tijdje een een gastblogje te schrijven.

Rob….nogmaals bedankt voor je inzet en het ga je goed!!

Advertentie
reacties
 1. […] week heb ik nog enig mailcontact gehad met Rob. Ja….Rob waarvan we aantal weken geleden voorlopig afscheid van hebben genomen als trainer omdat hij zijn Master diploma als sportwetenschapper in Zuid-Afrika […]

 2. Jetty schreef:

  Enorm veel succes voor Rob !!!!

 3. Christine schreef:

  Rob heeft ons in september door de Start to Run weken getraind. En enthousiast gemaakt!
  Dankjewel en succes in Zuid-Afrika. Christine en Ursula.

 4. Julie Mestdagh schreef:

  Waw, Kaapstad, als je zo’n kans krijgt moet je dat natuurlijk met beide handen grijpen. En als je terugkomt ervaringen delen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.