Niks te klavertje 4!!

Geplaatst: 20/01/2013 in sport
Tags:, , ,

Zondag,

Eens van de andere kant bekijken.

Eens van de andere kant bekijken.

Eigenlijk stond mijn besluit gisterenavond al vast. Het zou geen klavertje 4 gaan worden in Olne (België). De weersvoorspellingen zagen er dermate slecht uit dat ik niet het risico nam om nagenoeg 300 km te rijden voor een wedstrijd. Ook al is het dan Trèfles à 4 feuilles. Maar dan begint ’s ochtends het grote twijfelen Zou ik toch? Niks zou ik toch straks gewoon een training verzorgen in het bos. Een stuk veiliger.

Op naar Naat Piek. Bij het wachten tot het tijd is om te vertrekken kom je tot de ontdekking dat het echt verschrikkelijk koud is. Dat zal een hartverwarmende training moeten worden om iedereen het een beetje warm te laten krijgen. Niet veel stil staan. En dan komt het dilemma omdat ik deze groep pas een aantal weken begeleid is het lastig inschatten wat de belastbaarheid is. Komt nog bij dat het met deze omstandigheden nog een stukje zwaarder lopen is dan doorgaans. Dus het moet een training worden waarbij je de omvang van de training maar ook zeker het tempo in de gaten dient te houden.

Ik heb bedacht om er een spring-processie van te maken. Spring heeft overigens vandaag niks met de lente van doen en processie niks met iets religieus. We gaan lopen op een rondje dat rechthoekig van vorm is. Voor 20′ lang lopen we 2 zijden van het rondje op tempo en dribbelen dan 1 zijde weer terug. Je snapt het al iedere keer 2 kantjes vooruit en weer eentje terug. Vervolgens verzamelen bij het startpunt weer enige oefeningen en nu in tegengestelde richting dezelfde opdracht.

Raar eigenlijk dat bijna iedereen het 2de stuk van 20′ minder zwaar en lang vond. Terwijl het precies hetzelfde rondje was.

Advertentie
reacties
 1. Esther schreef:

  Tsja… verstandig is niet altijd leuk. Ik weet er vandaag helaas alles van. Glibberen op de snelweg en dan toch maar omdraaien. Jammer jammer! En zeker als er dan toch goed te lopen is in het bos. Nou ja, better safe than sorry 🙂

 2. Kitty schreef:

  Verstandig besluit? Ik denk van wel!
  Better save than sorry…. komen weer andere wedstrijden!

 3. Ruud schreef:

  Haha, grappige foto; op mijn mobiel blijft-ie gewoon op z’n kop staan, als ik hem omdraai.
  Ook ik trouwens, aangepaste route gedaan vandaag; lijkt me een prima besluit, maar diezelfde twijfel had ik ook

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Bij twijfel niet inhalen zeggen ze toch….. vandaag heb ik op de terugweg van een halve marathon mijn duim opgestoken en een stuk meegelift met een auto omdat ik het te tricky vond die laatste kilometers tegen de sneeuwstorm in te doen.

  Erg leuke foto trouwens 😉

  groetjes,

  Dorothé

 5. Ruth schreef:

  tja, hier nog zo’n afhaker, maar achteraf bekeken ben ik ook wel opgelucht dat ik die beslissing heb genomen. Je hebt er toch nog een leuke training van gemaakt!

 6. patrician46 schreef:

  De terugweg is toch altijd korter dan de heenweg? Denk dat dat nu ook zo voelde ofzo. Maar wel verstandig om niet naar België af te reizen!

 7. Julie Mestdagh schreef:

  Verstandige beslissing Tiny, helemaal naar Olne rijden zou te veel risico’s ingehouden hebben.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.