Weinig blubberzooi!

Geplaatst: 27/01/2013 in sport
Tags:,

Zondag,

Gelukkig was het zo niet!

Gelukkig was het zo niet!

Nu ik een aantal weken deze groep onder mijn hoede heb weet ik inmiddels zeker dat het geen watjes of doetjes zijn. Wat voor weer of welke omstandigheden dan ook ze zijn er gewoon. Nu de dooi ons zomaar en heel snel heeft overvallen dacht ik echt dat het een enorme blubberzooi zou zijn in het bos. Smeltende sneeuw de  nog bevroren ondergrond dus water wat niet in de grond weg kan. Tenminste een stuk slechter dan normaal. Niet zo’n beste vooruitzichten eigenlijk.
Natuurlijk wist ik wat ik met de groep vandaag wilde doen. Maar ja…wil doen is wat anders dan kan doen. Als de omstandigheden zouden zijn zoals ik verwacht had dan moest er iets heel anders uit mijn hoed komen.

Nou ligt er op een niet al te grote afstand een klein industrieterrein. Alle wegen zijn daar goed sneeuwvrij en in het weekend bijna zo goed als verkeersvrij. Dat zou onze alternatieve speelplaats worden. Maar mijn alternatief hoefde niet van stal.
Het was redelijk goed te doen op een paar lange dreven zij het dan dat het wat ongelijk was. Dat krijg je als je een natte periode hebt gehad met slijk en modder op de weggetjes. Diepe sporen. Dat was bevroren en toen viel er sneeuw op. Uitkijken dus. Kost het lopen met sneeuw en koude omstandigheden al meer energie en om je kacheltje brandend te houden kost je ook nog wat extra.
Je bent al heel vlug in een zone hoger aan het trainen dan je eigenlijk van plan was. Kun je daar iets aan doen? Ja …. rekening ermee houden dat het wat meer aan energie kost. Gewoon dus een iets lager tempo dan dat je gewend bent.
Tegen het einde van de training werd de regen iets meer en de zooi groter. Net nog geluk gehad.

Advertentie
reacties
 1. Ruth schreef:

  ben toch wel blij dat de blubberzooi na allemaal aan het wegtrekken is 🙂

 2. John schreef:

  Soms wil je niet wachten of kun je de training simpelweg niet uitstellen. Gisteren was nou zo’n dag.
  ’s Middags toch wel een beetje spijt dat ik niet een paar extra uurtjes geduld kon hebben. Jullie hebben het in ieder geval wel getroffen.

 3. Kitty schreef:

  Het was hier één en al blub, nadat ik even van het fietspad af was had ik al natte voeten.. maar omdat het toch al regende bedacht ik me dat het toch niets meer uit maakte!
  Dan maar natte voeten! Uurtje was goed te doen!

 4. Julie Mestdagh schreef:

  Wat hadden jullie geluk… de sneeuw op de foto, zo was het bij ons vandaag wél… heel zwaar!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.