Winterslaap gehad?

Geplaatst: 31/01/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

zondag zit er dit bultje weer in!

zondag zit er dit bultje weer in!

Er stond gisterenavond voor de baantraining een stevig windje. Ondanks dat de temperatuur niet zo laag was voelde het nog best wel fris aan. Altijd in de week voorafgaande aan een cross, wij hebben er vier bij onze club, wordt er in de kern van de training 8*250 m. gelopen met een rust van 150 m. Samen een volle ronde. Na even overleg gehad te hebben met mijn collega trainer vandaag starten op het 150 m punt en lopen naar de finish weer doordribbelen en de volgende 250 in. Voor de winderige omstandigheden was dit het gunstigste.

Tegen 19.00 u. begint het vol te lopen. Het lijkt verdorie wel of dat iedereen vanavond onder hun wintersteen is uitgekomen. Het loopt, om in de trant van de avond te blijven, echt storm. Gekscherend zeg ik tegen mijn collega als we op provisie basis zouden werken dan was onze avond geslaagd. Wat een superlange sliert bij het inlopen. Dan duurt het even voordat ik van de kop afgezakt ben naar de staart om onderweg eens te zien wie er allemaal aanwezig is.

Maar eerlijk is eerlijk ik hou er wel van om zo’n flinke groep te werken. Dan voel ik me in mijn element. Entertrainment? Heerlijke avond.

Vanochtend was het qua omstandigheden niet veel anders dan gisteren. Mijn trainingsmaat de wind blies zijn partij ook weer flink mee. Harrie voor het eerst sinds zijn blessure ging ook weer mee van start. Liep een stukje mee, sneed een hoek af wachtte Maria en mij weer op om het volgende stukje weer mee te doen. Natuurlijk zou hij gewoon de hele afstand wel mee kunnen lopen maar ook een trainer moet zijn belastbaarheid na een blessure weer voorzichtig opbouwen. Daarna draaide hij naar huis af en toen wij na een drie kwartier bij zijn huis kwamen was hij weer opgefrist en had de koffie voor ons klaar. Service van de zaak!!

Een mooi duurloopje van bijna 15 km in iets meer dan 90″. En onze vriend de wind? Die had zijn maatje regen er maar eens bij gehaald.

Advertentie
reacties
  1. Ruth schreef:

    die wind was ik gisteren toch ook weer effe grondig beu hoor. Het mag eens lente gaan worden! 🙂 Veel plezier en succes op de cross!!

  2. djaktief schreef:

    Praat me niet over dat weer van vandaag Tiny…. verder groeten aan je trainingsmaat die ik ontmoette in Zeeland. Het ziet er naar uit dat ik wel mee kan gaan doen eind van de maand. Dan kan hij misschien ook al weer (gedeeltelijk) meedoen. Ik zal me nog wel officieel aanmelden.

    groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.