Clubblad!

Geplaatst: 01/02/2013 in sport
Tags:,

Vrijdag,

voorpagina oude clubblad

voorpagina oude clubblad

Veel clubs en verenigingen kiezen er voor om hun clubnieuws te publiceren op hun site of via een digitale nieuwsbrief. Zeker is dat bij onze club ook eens ooit overwogen. Maar wat is er nou leuker om het nieuws gewoon fysiek in je handen te hebben.
Een aantal jaren geleden maakte we het blad helemaal zelf. De aangeleverde kopij werd verdeeld over een aantal pagina’s en onze stencilmachine deed de rest. Nou ja…de rest. Alle pagina’s moesten nog in de juiste volgorde bijeen  geraapt en in elkaar geniet worden. Een behoorlijk grote groep van vrijwilligers waren op de laatste maandag van de maand daar mee bezig. Wat ik er nog van weet dat ze op die maandagavond altijd wel een stuk gebak hadden. Verdiende ze ook trouwens.

voorblad nieuwe clubblad

voorblad nieuwe clubblad

Op een goed ogenblik bleek met een goedkope drukkerij dat het minder duur was om het uit te besteden dan het in eigen beheer te doen. Totdat onze goedkope drukkerij er mee stopte moesten we op zoek naar een andere. Nee… voor die prijs konden ze het niet doen. Zeker met 11 edities per jaar was het een behoorlijke uitgave ondanks dat de drukker ons niet het vel over onze oren haalde.

Clubblad herzien? De redactie met een paar mensen uit de club die een beetje thuis zijn in DTP hebben zich nog eens over ons blad gebogen en daar is nu deze maand onze eerste uitgave uitgerold. Mijn complimenten voor de commissie die dit weer voor elkaar heeft gekregen. Niet alleen aan de buitenkant maar de binnenkant ziet er ook erg leuk uit. Overigens is wel het aantal edities terug gebracht van 11 naar 6 uitgave ‘s.
Een prachtige ondersteuning van onze website.

Wat nog steeds niet veranderd is dat de verspreiding door vrijwillige bezorgers gebeurd. Ik heb zelf een routing van ruim 30 bladen. Een klein uurtje mee doende.

Advertentie
reacties
  1. Jan schreef:

    Het voordeel van een papieren editie is natuurlijk dat het blad door kinderen, buren en kennissen ook gezien wordt, wat jullie uiteindelijk veel goodwill en leden op kan leveren. Verder ziet het blad er gelikt uit trouwens!

  2. Julie Mestdagh schreef:

    Wat me telkens opnieuw opvalt wanneer je over je club schrijft is dat iedereen zo betrokken en enthousiast is en velen zich vrijwillig inzetten. Ik denk dat het mede daardoor is dat zo’n papieren nieuwsbrief kan blijven bestaan. En gelukkig maar, want het heeft toch wel iets!

  3. Fred schreef:

    Noem het conservatief, maar ook ik ben erg voor het behoud van een analoog (papieren) clubblad, om de redenen die jij noemt. De wat uitgebreidere verhalen komen ook beter tot hun recht in een blad. Het kostenplaatje kan een argument contra zijn maar jullie hebben dat mooi opgepakt. En wat je zegt: ter ondersteuning van de website, digitaliteit is uiteraard geen vies woord…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.