Weblogloop!

Geplaatst: 05/02/2013 in sport
Tags:, , , ,

Dinsdag,

boven langs dan heb je dit uitzicht

boven langs dan heb je dit uitzicht

De titel klopt eigenlijk al lang  niet meer. Gewoon omdat je niet persé een weblogger hoeft te zijn om mee te kunnen doen. In 2009 liepen we met een aantal dames die in voorbereiding waren voor de marathon van Rotterdam deze duurloop van ongeveer 30 km. Het was zo goed bevallen dat het een jaarlijks terugkerende loop is geworden. Perfect passend in de voorbereiding naar een marathon toe. Dit jaar op zondag 24 februari.
Omdat 30 km nou niet meteen voor iedereen is weggelegd wordt die afstand in twee delen gekapt. Je kunt dus de eerste helft meelopen en bij de rust, waar iets te eten en te drinken is, uitstappen maar ook even zo goed als je niet zo vroeg wilt, ook gewoon instappen voor het tweede deel. Op het wissel-rustpunt komen dat hoeft geen probleem te zijn. De bevoorrading moet er toch ook naar toe.
Globaal zal het programma er ongeveer als volgt uitzien. Je wordt ontvangen bij De Keien vanaf 11.00 u. Er is koffie en iets lekkers erbij. Mocht je voor onderweg nog iets nodig hebben dan doe je dat in een kratje dat op het wisselpunt zal zijn. Dan om 12.00 u. gaan we met de groep van start. We gaan uit van een tempo van een tempo van 6′-6’15″/km een beetje afhankelijk van het weer en het deelnemersveld. We gaan wel uit van samen uit en samen thuis.
Het eerste deel is een stuk asfalt. Daar ontkomen we niet aan. Vervolgens gaan we door een gebied van de Peelrandbreuk. Een uniek gebied. Langzamerhand komen we in ons zandverstuivingsgebied Bedaf. Onderlangs is al pittig,  de liefhebbers kunnen ook over de bovenrand loopt is iets pittiger. Via allerlei onverharde landweggetjes staan we ook zo maar ineens voor een, voor Udense begrippen althans, grote vijver. Voorheen een openluchtzwembad. Achter de vijver daar wacht ons weer een heuvelruggetje. Niet onderschatten dit stuk. Nu nog het wildviaduct over en het rustpunt is bereikt. Inmiddels zullen we dan wel 1:40′ onderweg zijn.

die kunnen ons pad doorkruisen

die kunnen ons pad doorkruisen

Als we hier weer vertrekken duurt het niet zo lang of we gaan weer een heuvelrug over en na enige km’s door het bos komen we op de Maashorst. Goeie kans dat we hier onze grote grazers, de Schotse Hooglanders, gaan tegenkomen. Via hun begrazingsgebied een stukje bos in en over het Slingerpad, hoe komen ze toch op die naam, zijn we bij Naat Piek ons vertrekpunt van de bostrainingen op zondagmorgen. Over een van de weinige kasseistroken die Nederland nog rijk is gaan we via de geluidswal van de N265 in de richting van een natuurcompensatie strook van de A50 richting de stad. Nog een paar klimmetjes en dan draaien we de stad in bij het Birgitinessenklooster in Uden beter bekend als  “d’auw nonnen”. Aansluitend door een van de oudste straatjes van Uden, den Vorstenburg, dwars door het centrum zijn we met een kleine km weer bij ons stadion.

We gaan even de kantine in om wat te drinken. En als ik niet vergeet de boilers van de automatische instelling af te halen kunnen we lekker warm douchen. Dan tegen 16.30 u komt de cateraar ons wat te eten bezorgen.

Het spreekt voor zich dat ik van te voren wel even dien te weten wie er mee loopt. Vul dan even dit formulier in. In de laatste week voor 24 februari kun je een mail verwachten met de laatste ontwikkelingen. Om uit de kosten te komen verwacht ik van iedereen een bijdrage van 15 € . Daar is alles bij inbegrepen.

Advertentie
reacties
 1. Claudia schreef:

  Heel veel plezier, gaat vast weer een mooie dag worden. Geniet ervan.

 2. RunningHans schreef:

  Ik wens je al vast veel plezier de 24e. Ik loop trail by the sea

 3. djaktief schreef:

  Ben erbij hoor voor de 30, want die 25 km in mijn uppie over glibberige wegen vandaag zijn gelukt, maar ik hoop dat het dan toch beter weer is 😉

  groetjes,

  Dorothé

 4. Jacqueline schreef:

  2009 was een mooi begin van het jaarlijks terugkerend feestje. Jammer dat ik dit jaar voor het eerst verstek moet laten gaan :-(.

 5. jeroen schreef:

  Ik heb wel gezegd 30, maar zal het niet worden. Kies mijn eigen pad wel. Geloof dat ik de weg daar wel ken.

 6. Nicole Verstappen schreef:

  Zou graag mee willen doen maar is voor mij toch nog wat te hoog gegrepen ben ik bang… Voor de lopers die het wel aandurven, heel veel plezier!!!

 7. Ruth schreef:

  voilà, formuliertje ingevuld! Blijf wel niet eten, want heb nog een eindje terug te rijden hé (en Koen zet iets lekker op tafel tegen ik thuis kom ;-)). Kijk er al volop naar uit!

 8. djaktief schreef:

  Morgen de 25 proberen Tiny en als dat goed gaat dan durf ik het formulier in te vullen.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.