Dat het maar lente wordt!!

Geplaatst: 07/02/2013 in sport
Tags:, , ,

Donderdag,

sprintlanen bijna schoon!

sprintlanen bijna schoon!

Word ik op woensdagmorgen wakker is meteen mijn dag eigenlijk al naar de knoppen. Alles al wit en het sneeuwt nog steeds erg hard. Stoep schoonmaken is het devies. Ik kom er al snel achter dat dit vandaag niet de gemakkelijkste klus is. Niet alleen ligt er een flinke laag maar van die natte plaksneeuw. Niet te vegen. Dat wordt schuiven.

Tegen 9 uur kom ik bij de atletiekbaan en uiteraard is het hier niet anders. Tenminste 10 cm sneeuw. Wel is het opgehouden met sneeuwen. Zoals ik al zei is deze zware natte sneeuw niet te vegen. Ook hier schuiven. Schuiven met een oud reclamebord van 1 m². Ja…dat zal wel. Anders gaat dat wel goed maar nu is het gewoon veel te zwaar. Dat gaat kruim kosten om een laan rond en 3 sprintlanen schoon te hebben. Met 4 man hebben we echt de hele morgen nodig om ons doel te bereiken. En nu maar hopen dat het vanavond niet gaat vriezen anders wordt het lopen niks. Dan wordt het gewoon spiegelglad.

Maar het geluk is aan onze kant deze keer. Met 3 groepen heerlijk kunnen lopen. Eerst een jeugdgroep die hun schema liep daarna wij met een recreantengroep en vervolgens nog een sprintgroep. Tja…het is een beetje delen. Met de juiste afspraken prima te doen. Ons harde werken niet voor niks geweest.

Toch nog lekker kunnen lopen!

Toch nog lekker kunnen lopen!

Anders was het met ons duurloopje vanmorgen. Hele stukken goed te belopen en dan ineens als uit het niets stukken die echt spekglad zijn. Vooral de stukken asfalt die uit het zon lagen daar was het echt glad. Deze winter heb ik eigenlijk nog niet zo lastig gelopen als deze morgen. Niet omdat de conditie niet goed of ontoereikend is maar gewoon de omstandigheden maakte het erg lastig. Toch al bij al nog iets meer dan 15 km onderweg geweest. Naderhand nog lekker even bijgekletst met koffie en een snee peperkoek. Dan is de dag anders begonnen dan gisteren. Toch mag het voor mij lente worden en als het enigszins kan een beetje snel ook nog. Een beetje snel?  Heel snel dan!!

Advertentie
reacties
 1. Inge schreef:

  Laat de lente maar komen!

 2. Jacqueline schreef:

  Dan hebben we in Zeeland maar weer geboft. Sneeuw bleef niet liggen en het was niet glad. Maar ben het helemaal met je eens… “op naar de lente, heeeeel snel”.

 3. djaktief schreef:

  Het was lastig gisteren Tiny. Ik heb er van de 25 km 20 geglibberd….

  groetjes,

  Dorothé

 4. Wendelien Schalij schreef:

  Ik lees je verhaal en herken er veel van tijdens mijn loopje gisteren. Waar normaal plassen op de weg zouden liggen lag er ijs! Erg verradelijk en soms best gevaarlijk.

  Vandaag geen sneeuw gevallen (althans niet hier). Dat moet je deugd doen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.