Maandag staat er niet op!

Geplaatst: 12/02/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

Nog even geduld voordat we hier weer langs gaan op maandagavond

Nog even geduld voordat we hier weer langs gaan op maandagavond

Kom ik gisterenavond bij de club is het er pikkedonker en alles nog op slot. had ik eigenlijk onderweg al wel kunnen bedenken. Tijdens de schoolvakanties dan traint onze jeugd niet. Zij beginnen op maandag als eerste. Tijdens het verzamelen in de hal zei een van de dames: “Tiny, zie je dat, onze maandagavondtraining staat niet op de agenda”
Nee…die staat er idd. niet op het is ook een geen reguliere clubtraining. Dat wij hier van start gaan is gewoon uit praktisch oogpunt zo.

Toen ik niet meer hoefde te werken trainde ik voor mezelf niet op maandag maar dinsdag ging ik overdag naar het bos om daar doorgaans een stevige training te doen. Een aantal loopsters gingen in die tijd, om zich voor te bereiden op de 7H loop, op maandagavond een duurloop maken in het bos. Prachtige verhalen leverde dat op. In geuren en kleuren kwamen de verhalen op woensdagavond los. Veel te lang gelopen, verdwaald dus. Veel te hard gelopen een aantal dames er al gewoon vanaf gelopen in de eerste helft. Avontuurlijk ja…dat wel.

Ik heb ze toen voorgesteld om zo af en toe eens mee te lopen voor de juiste route en tempo. Uiteindelijk ben ik er gewoon blijven hangen. In de zomer gaan we altijd lopen in het bos en in de winterperiode gaan we bij ons clubhuis van start. Nu zijn we aan het werken naar een voorjaars  halve marathon. Is die achter de rug starten we weer op een uurtje en dat geeft weer anderen de gelegenheid om in te stappen om met een langzame opbouw in duur en tempo te werken naar een najaarsevenement.

Gisteren stond er 105′ op de lijst. Gestart met de wind recht op onze snuffer. Best fris eigenlijk wel. Op de terugweg, een andere weg overigens, ging het als vanzelf. 17 km in de benen met een tempo van 6’10″/km. Volgende week weer een km-tje langer.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.