Gedachte!

Geplaatst: 19/02/2013 in sport
Tags:,

Dinsdag,

Een mooi loopje destijds.

Een mooi loopje destijds.

Een reactie van Jan op mijn postje Status Update:  “en voor je het weet, loop je hand in hand de kidsrun met je kleinkind. Kun je het voorstellen” dat zette me even aan het denken en bracht me in mijn gedachten terug naar een wedstrijdje dat ik samen eens liep met mijn oudste zoon. Ik weet niet precies meer welk jaar dat het geweest moet zijn maar zal een jaar of 6-7 geleden zijn.
Het is op oudjaarsdag bijna traditie dat ik in Middelrode een 16.5 km loop over 3 rondjes. Ieder rondje kom je op een fietspad dat naast de weg naar Den Bosch loopt parallel aan de Zuidwillemsvaart. Een breed fietspad. Op een bepaald moment lopen we een vader voorbij die ook met zijn kind aan het lopen is. Het jongetje zal een jaar of 7 geweest zijn. Er was een moment dat ik links liep, mijn zoon in de midden en het jongetje rechts. De gedachte overviel me dat het toch wel supergaaf moest om hier te lopen met je zoon en met je kleinkind. In leeftijd gezien zou het toen heel reëel  geweest zijn.
Toen ik Jan zijn reactie las moest ik aan dit moment terugdenken.

Nu samen een duurloop maken met een van je zonen dat gaat goed maar dat heeft wel een tijdje geduurd voordat dat goed lukte. Gingen we samen al eens op pad dan ontaarde dat bijna altijd in een wedstrijdje. Het begin ging dan nog wel maar gaandeweg zag je ze dan kijken: “Onze ouwe hangt er nog aan”. Schepje erbij. Pa dacht: “ze lopen me er niet af”. De ouwe hangt nog! Schepje erbij. Nee….niet eraf. Dat ging tot een bepaald tempo goed tot pa er toch af moest. Zonen hun zin. Pa eraf gejast! Nu is het heerlijk om samen op te lopen.

Zou het ooit nog eens kunnen om een stukje te doen met nog een generatie erbij?

 

Advertentie
reacties
 1. Kitty schreef:

  hihi leuk een kidsrun!!! Dat is zooo genieten!

 2. Ruth schreef:

  over een paar jaartjes ren jij met je kleinkind samen, echt wel! Ik kijk ook al uit naar de dag dat onze seppe zijne eerste kidsrun kan doen, lijkt me heerlijk 🙂

 3. Wendelien Schalij schreef:

  Ik weet zeker dat je met je kleinkind gaat rennen Tiny!

 4. Julie Mestdagh schreef:

  Zou leuk zijn he Tiny, misschien moet je je zonen even aanmoedigen in een andere sport zodat er snel kleinkinderen komen 😉

 5. Marina schreef:

  Het zou zomaar kunnen Tiny! Anders ga je hem toch aanmoedigen langs het parcours.

 6. Jan schreef:

  Ik wens je nog een aantal gezonde jaren, dat heb je niet in de hand soms, maar verder zie ik het wel gebeuren. Leuk dat ik je aan het denken heb gezet.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.