In dubio!

Geplaatst: 26/02/2013 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

Nog maar eentje van zondag

Nog maar eentje van zondag

Na de fantastische sneeuwloop van zondag had ik gedacht wel enigszins stram te zijn. Je loopt op gladde stukken toch niet helemaal vrijuit en zeker niet bij de afdalingen. Maar dat viel eigenlijk alleszins mee. Op maandagavond loop ik altijd met een duurloopgroepje mee en nu stond ik toch wel in twijfel of dat ik mee zou gaan of niet.
Maar ja mijn lijf voelde zich goed waarom dan ook niet. Als het niet zo geweldig gaat kan ik altijd nog iets van een routeverkorting doen en de groep dan weer tegemoet fietsen. Alhoewel met deze laatste optie heb ik wel eens een erg slechte ervaring mee gehad.

Het volgende gebeurde er toen. Voor de groep stond daar toen, net als vanavond overigens, een duurloop op het schema van 2 uur. Volgens mijn herinnering had ik op zondag een 30 km gelopen in Schoorl en voor mij was het even een half uurtje uitlopen. Ik ging met de groep mee van start zou na een kwartiertje omkeren wat warme en droge kleding aandoen en de groep tegemoet fietsen. Duidelijk van te voren nog de juiste route doorgesproken. Er kon niks fout gaan dacht ik zo.

En dat het maar snel zo wordt!

En dat het maar snel zo wordt!

Bij het teruglopen ga je denken waar zou ik ze ergens tegen komen als ik ze zo meteen tegemoet fiets. Inschattingsfout? Hier zou ik ze toch ongeveer moeten tegenkomen. Tot overmaat van ramp begon het ook nog stevig te regenen. Alles wat ik zag maar geen lopersgroep terwijl je een groep van 15 man niet zo maar even over het hoofd ziet. Tja…dan nog maar een stukje verder. Zou ze iets zijn overkomen? Dan zouden ze toch wel gebeld hebben. Gebeld? Heeft er wel iemand een telefoon bij zich? Zelf heb ik die wel altijd op zak als ik onderweg ben. Maar ik had dat niet gecontroleerd of iemand anders er ook eentje bij zich had. Je denkt jezelf steeds verder de put in. Ken je dat gevoel? Geen goed gevoel mag ik wel zeggen. Stoppen en zelf bellen dan? Dat dacht ik al niemand zijn mobieltje bij of niet gehoord.
Wat was ik blij en zeiknat toen ik uiteindelijk terug fietste naar ons clubhuis dat ze er net aankwamen. Ze hadden maar even een afslag gemist en via een heel andere route teruggelopen.

Met deze gedachten in mijn achterhoofd liep ik vanavond mee. Het ging me gemakkelijk af en heb de volledige 2 uur meegelopen. Geen enkele last gehad. Bijna 20 km gelopen.

 

Advertentie
reacties
 1. […] het fietsen dacht ik nog eens terug naar een paar jaar geleden in zo’n dezelfde situatie. Lees hier maar eens. Maar goed dat gebeurde dus niet. Met een beetje rekenwerk weet je wel ongeveer waar je ze […]

 2. wendysolar1971 schreef:

  Wat een avontuur Tiny. blijft spannend. Sinds ik mijn Spibelt heb ga ik ook niet meer zonder telefoon de deur uit. Was denk ik laatste sneeuwloopje. Wat een winter was het.

 3. Ruth schreef:

  héhé, dat verhaal herinner ik me nog!
  En ik was gisteren wel pokkestijf, lopen was geen optie 🙂 Deze middag wel een uurtje gelopen en het ging weer heerlijk 🙂

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Heel gek dat ook hier de stramheid meeviel. Zondag nog wel maar maandag nergens last van…. zal wel aan de ondergrond liggen denk ik dan. Maar ik heb toch maar een rustdag genomen en alleen gefietst en gewandeld. Gelijk weer 20 km lopen dat kan alleen een crack zoals jij.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Jan schreef:

  ’t zijn net kinderen, ook van die ongeleide projectielen. En de oude baas zich maar zorgen maken…

 6. Wijsheid komt dus echt met de jaren.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.