Herperduin-Maashorst!

Geplaatst: 15/03/2013 in sport
Tags:, , ,

Vrijdag,

vrij verkeer voor dieren.

vrij verkeer voor dieren.

Een aantal dames die nu ruim een half jaar hardlopen gaan voor een rondje van 10 km. Eén van de dames woont in Oss of in ieder geval in die omgeving. Op vrijdagmiddag als het groepje hun duurloop maakt komt ze bijna altijd deze kant op. Vandaag gaan ze bij haar in de buurt het natuurgebied Herperduin in. Herperduin en de Maashorst zijn 2 gebieden die elkaar qua natuur niet veel ontlopen. Beide stukken natuur liggen in het vroegere stroomgebied van de Maas. Helaas worden de stukken van elkaar gescheiden door de vroegere Bosschebaan, de oude rijksweg tussen Den Bosch en Nijmegen nu de N324 en de nieuwe A50.
Nu zijn er plannen om via 2 ecoducten de gebieden aan elkaar te koppelen. Het ligt in de bedoeling om dat in 2014 afgerond te hebben.
Kijk en  als dat eenmaal klaar is dan heb je als loper, wandelaar of fietser een fantastisch gebied om daar rond te struinen. Ik zie het al helemaal zitten. We laten ons als groepje afzetten aan de noordkant van Herperduin en zigzaggen mooi weer via de Maashorst naar huis. Je actieradius wordt dan zeker dubbel zo groot. Duurlopen van 50 km hoeven dan geen enkele probleem op te leveren behalve voor de loper/loopster zelf dan. Want ja…. 50 km moet je dan wel aankunnen. Maar de mogelijkheid is er dan.
Best een mooi vooruitzicht.

Advertentie
reacties
  1. Caroline schreef:

    Kijk, dat zouden ze hier in België ook best mogen doen 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.