Siberisch?

Geplaatst: 23/03/2013 in sport
Tags:,

Zaterdagmorgen,

winterverblijf of lentebeschutting?

winterverblijf of lentebeschutting?

Als je de weervoorspellingen moest geloven zou het op zaterdagmorgen 23 maart 2013 echt koud gaan worden. De temperaturen zouden onder het vriespunt liggen en een bijna stormachtige wind zou de gevoelstemperatuur wel eens naar min 15 graden kunnen brengen.
Maar goed een voorspelling blijft nog altijd een verwachting. Als ik even na 6 uur de krant uit de bus ga halen meteen maar even voelen hoe het is. Ja….het is koud maar -15?

Natuurlijk had ik al nagedacht hoe de training gestalte zou krijgen. In ieder geval zouden er geen stille momenten inzitten. Blijf in beweging was het devies aan mijn collegatrainers. Zo gezegd zo gedaan en er waren wel een paar plekken op de baan waar de wind echt vrij spel had en daar was het wel koud de rest viel eigenlijk alleszins mee. Wat wel een algehele tendens was dat de 400-tjes die op het schema stonden niet gelopen konden worden tegen het tempo waarmee ze doorgaans gelopen werden. Hiermee toch wel het bewijs dat deze extreme temperaturen toch wel extra energie kosten om je motor op de juiste bedrijfstemperatuur te houden.

Bij het uitlopen aan diverse mensen gevraagd of het tijdens de training koud geweest was? Niemand had er ook maar iets mee geleden. En raar… heb ik vaak erg koude handen nu vandaag helemaal niet.

Ook deze keer hadden de thuisblijvers ongelijk.

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Vaak slaat de kou bij mijn toe na een (toilet)pauze omdat de bloedsomloop even minder is en is het lastig om dan weer warm te worden, maar als ik de hele tijd blijft bewegen is er meestal niks aan de hand. Onlangs flink gefietst en daarop heb je het toch een stuk kouder heb ik gemerkt.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Kitty schreef:

  Viel wat mij betreft reuze mee… op plekken waar het bikkelen was (open stukken, wind tegen) tempo aanpassen. Dat waren ook de stukken waar het bitter koud was, de wind snijdt door alles heen, maar gelukkig waren er ook stukken waar je best op adem kunt komen.
  Viel mij in ieder geval niet tegen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.