Echt blij mee!!

Geplaatst: 02/04/2013 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Niet voor watjes!

Niet voor watjes!

Zoals de meesten wel weten schrijf ik wel eens een begeleidingsschema voor deze of gene. Een schema werkend naar een evenement toe of gewoon het hele jaar door met een paar piekmomenten erin. Ook wel eens voor groepjes van mensen die eenzelfde doel op hun programma hebben staan.
Dat kan een doel zijn van 5 km tot en met een marathon. Overigens een marathon doe ik alleen maar als ik denk dat er vanuit de voorafgaande periode voldoende meters op de teller staan. Niet een loper van de weg plukken en over 3 maanden een marathon lopen. Daar begin ik niet aan. Ik moet er wel achter kunnen staan.
Maar dan krijg je zo maar ineens de vraag, “ik wil de zestig van Texel doen, kun jij voor mij een schema maken”? Nou kende ik de loper al wel en kende ook zijn loopverleden en ik had voor een paar andere doelen al eens schema gemaakt. Toch moest ik nog even achter mijn oor krabben.
Uiteindelijk, de vraag was ruimschoots op tijd gekomen, heb ik er in toegestemd om het te gaan doen. Nou is een begeleidingsschema iets wat op maat gesneden moet worden want wat voor de een goed werkt dat gaat voor een ander helemaal niet op. Nogmaals gelukkig kende ik de loper.

Dik en dik verdiend!

Dik en dik verdiend!

Goeie afspraken gemaakt een aantal tussendoelen gesteld en we gaan er voor. Een paar keer dreigde een ziekte, een griepje, een opkomende blessure roet in het eten te gaan gooien. Met aanpassingen, trainingen wijzigen, een stapje terug, zijn die hobbels overwonnen. Eerlijk is eerlijk er is knalhard voor gewerkt.

Dan komt het weekend van de uitvoering. Spannend!!  Voor zowel de loper als, noem het coach, of wat dan ook. Gelukkig is er een medium als twitter waarbij je iedere 5 km op de hoogte wordt gehouden,door de zus van de loper, van de stand van zaken. Voor de eerste 40 km was ik bang dat overmoed ons de kop zou kosten. Ondanks dat het in de voorbereiding wel 100 keer gezegd was “start met de rem erop”!!
Het bleef echter heel goed gaan. 50 km voorbij! Kijkend naar de tijd moet de finish binnen 7 uur nog steeds mogelijk zijn. 55 km punt voorbij!! Zo te zien gaat het lukken. Dan zie ik van een iets snellere loper zijn Garmingegevens voorbij komen en blijkt de afstand 60,9 km te zijn. Shit….da’s ruim 6′ verder.

Wat zijn dan zo’n laatste km’s superspannend. Dan komt de verlossende finishtweet. Op tijd binnen. Niet alleen de loper maar ik ook ongelooflijk blij.

Van harte gefeliciteerd Bjorn met deze megaprestatie!!

Advertentie
reacties
 1. John schreef:

  Goede begeleiding is van groot belang in de aanloop naar het doel. Begeleiding – top, Uitvoering – volgens plan, Resultaat – Top!
  Ik vind het niet zo gek dat het ook voor de coach ongelofelijk spannend geweest is.

 2. […] Echt blij mee!! […]

 3. Kitty schreef:

  Bjorn super gefeliciteerd met je mega-prestatie… en Tiny jij als coach, motivator, trainer, luisterend oor… bemoedigend, soms (terecht) streng, proficiat!!

 4. runninggerard schreef:

  Dit geeft voor een coach ook een hoop voldoening. Je doet dit toch samen en het resultaat is daar. Klasse Tiny

 5. Ruth schreef:

  jullie zijn een perfect team geweest, jij als coach en Bjorn als superatleet! Proficiat allebei!! En dat jij een krak bent in schema’s maken, mag ik zelf ook al 2 jaar met veel plezier ondervinden 🙂

 6. Wendelien Schalij schreef:

  Diepe buiging! Zonder het mooie motiverende coachwerk was het misschien een heel ander verhaal geworden. En geweldige prestatie van Bjorn.

 7. kaat schreef:

  Jij ook dus proficiat ! Want zo’n 60 km loop je niet ‘out of the blue’ en verkeerd trainen (teveel, te weinig) kan het al helemaal moeilijk/onmogelijk maken ! Dus hip hip hoera Tiny !

 8. johannesdeloper schreef:

  Vorig jaar nog met “deze loper” in het duingebied bij ons gelopen, vergelijkbaar met Texel, met dat in gedachten is zijn prestatie er zonder meer één van een WINNAAR. Natuurlijk deelt de coach daar in mee!

 9. ruud schreef:

  Tiny, wat een geweldige prestatie van Bjorn; en natuurlijk is een trainert (zo noem ik ‘em dan maar) daar ontzettend trots op!

 10. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ik had me nooit gerealiseerd dat het voor de coach ook spannend is of het lukt allemaal, maar wel logisch eigenlijk. Ik blijf 60 km een ongelooflijke prestatie vinden trouwens. Petje af hier.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.