Niet alledaags!

Geplaatst: 06/04/2013 in sport
Tags:, ,

Zaterdag,

even ploeteren!

even ploeteren!

Zo vaak gebeurt het niet in je “loop”baan dat je twee keer op een dag gaat lopen. Soms overkomt je dat zo. Vanmorgen met de zaterdaggroep een training op de baan en aangezien dat het vanmorgen nog steeds niet erg warm was moet je als trainer wel in beweging blijven anders vries je bijna vast aan de baan. Nee… van de start to runners van deze sessie worden geen watjes gemaakt. Die hebben nog niet echt een zaterdag gehad waarvan je kunt zeggen: “dit is nou echt lekker hardloopweer”
Volgende week met de testloop mooi weer en alles is vergeten. Het zal toch wel een keer lente gaan worden?

Dan de tweede training. Esther wilde wel eens een keertje bij ons in de buurt komen lopen. Ik heb hier wel een rondje. En of dat het nou 10 km of 20 of nog meer moet zijn dat maakt niet zoveel uit. Kitty had eigenlijk ook wel zin om mee  op stap te gaan. Kon eigenlijk nog net voordat ze volgende week haar marathon gaat doen in Rotterdam.

Na een kop koffie om 13.30 u. op stap. Om van mijn huis weg te lopen kan het niet anders of je moet op verharde paden van start. Probeer er voor te zorgen om dat zo kort mogelijk te laten zijn. Er zijn een paar stukjes bij waar zelfs de keuze tussen de twee opties gemaakt kan worden. Tenminste in de eerste 3 en de laatste 3 km. De tussenliggende 10 km zijn zacht. Sommige stukken superzacht. Zeg maar los zand.
Na het vertrek wordt het al enigszins lichter en even later komt het zonnetje erbij. Het loopt lekker. Een rustig tempo je moet onderweg toch ook wat kunnen zien van de omgeving. Toch moet je ook steeds alert blijven lopen. De single-tracks zijn niet zo breed en er zitten nog al wat boomwortels in. Op een bepaald ogenblik zijn we ongeveer op het hoogste punt en het is zo helder dat we het provinciehuis in Den Bosch zo zien liggen. Uiteindelijk komen we na twee uurtjes bezig te zijn geweest weer thuis. Eerste ding dat ons te doen staat is het Bedaf-zand uit onze schoenen doen. Aan onze voeten is het bijna niet te zien of dat we onze schoenen aan of uit hebben. Zo vies zijn ze.

Na een douche heeft Sjan voor een lekker soepje gezorgd. Een broodje erbij en bijkletsen. Een echt dagje genieten. Nog eens overdoen.

“dit is nou echt lekker hardloopweer”

 

 

Advertentie
reacties
 1. […] ondanks mijn handschoenen. Hoe koud dat ze waren daar kom in de douche pas echt achter. Je moet Kitty en Esther maar eens vragen hoe pittig dit rondje is. Zij liepen hem vorig jaar ook eens op een zaterdagmiddag […]

 2. […] was voorwaar geen gemakkelijk rondje. Je moet dat Kitty en Esther maar eens vragen. Wij liepen dat vorig jaar eens […]

 3. […] qua tempo dan want het is best een pittig rondje. Kitty en Esther weten dat nog wel zij liepen afgelopen jaar  dit rondje al eens mee op een zaterdagmiddag. Ook rustig was de omgeving. Nog niemand wakker. Op […]

 4. John schreef:

  Goed gezelschap, mooie (loop)omgeving, plezier dus.

 5. runninggerard schreef:

  Dat was weer een super gezellige middag met twee dames Tiny.

 6. Wendelien Schalij schreef:

  Die laatste zin is o zo waar!!
  Het was een perfecte hardloopdag.
  En wat is Friesland toch anders dan Brabant valt me steeds weer op! Ben haast wat jaloers op jullie;) Al hebben wij met al ons water niks te klagen!!

  Wat heb ik zin in de zomer na deze dag!

 7. Kitty schreef:

  Een heerlijke middag!! Genoten van het gezelschap, het lopen en de “nazit” ;-)) Doen we snel nog een keer!! Dank Tiny en Sjan voor de gastvrijheid!

 8. Esther schreef:

  Ik heb vanmiddag genoten, van het rondje, en zeker ook van het gezelschap!! Dit doen we snel nog eens!

 9. Esther van Duijnhoven schreef:

  Dat was genieten zo te lezen

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.