Verknipt?

Geplaatst: 16/04/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdag,

Hier krijg je kippenvel van!

Hier krijg je kippenvel van!

Dat de dag na Rotterdam  in Boston een marathon zou worden gelopen wist ik wel en dat er Nederlandse inbreng was dat wist ik ook. En voordat we vertrokken voor een rustig duurloopje van 70′ dacht ik nog, straks maar eens even kijken of ik   al bekenden in de uitslagen tegenkom. Niet vermoedend dat het anders uit zou pakken.

Maar eerst moest ons duurloopje gemaakt worden. De groep iets kleiner dan vorige week. Nu niet met 25 maar met 22 mensen op stap. Vandaag eens een route lopen met echt veel “wasbordpad“. Wasbordpaadjes zijn paadjes waarbij het net niet mogelijk om met z’n tweeën naast elkaar te lopen en door motorcrossers en mtb-ers knippen in gereden zijn. Kortom je komt er nooit in je ritme. Iedere pas die je maakt is anders. Dat maakt het zwaar. Zeker als het zand ook nog was los is.
Na een kwartiertje werd het geluidsniveau dan ook al een stuk minder. En het is niet alleen dat het pad best het zwaar maakt maar je moet zo alert en oppassend blijven lopen. Je ligt op je snufferd voordat je het in de gaten hebt.
Bij de stukjes die wat breder waren daar ging de volumeknop weer open. Voor mij wel het bewijs dat het tempo wel goed was. Als je hier iets een te hoog tempo aanhoudt dan ben je na een half uur al je volgers kwijt. En de volgers helemaal het spoor bijster. Want je moet hier wel de weg een  beetje kennen. Na een kleine 10 km en een 1:06′ verder zijn we weer terug vanwaar we vertrokken.

En dan kom je thuis en zie je de verschrikkelijke beelden van de explosies bij de finish in Boston. Hier kreeg ik nou kippenvel van. Totaal verknipte geesten meer kan ik er niet van maken. Dat de familie van de nabestaanden zich maar weer snel mogen hervinden en de gewonden snel herstellen.

Advertentie
reacties
 1. Esther schreef:

  Ik snap het niet en wil het niet snappen. Wat kan er nou leuk zijn om andere mensen zo’n pijn en ellende te bezorgen? Totaal verknipt! Hopelijk vinden ze de dader snel en daarna opsluiten en de sleutel weggooien, nooit meer naar omkijken!

 2. Kitty schreef:

  In je vorige blogje schreef je over de drukte bij de Rotterdam marathon. Het mooie weer (voor de toeschouwers) had een veel mensen naar buiten gelokt, dat zag je vooral bij het publiek… voor de lopers viel de drukte gelukkig mee.
  De hele Coolsingel stond dan ook mutje vol… je moet er niet aan denken… en dan de volgende dag, nog een marathon, maar dan in Boston…
  Ik snap er niets van… maar wens alle betrokkenen heel veel sterkte!

 3. patrician46 schreef:

  Afschuwelijk inderdaad… Met kippenvel en vol afgrijnzen het nieuws zitten volgen…

 4. Ruth schreef:

  soms heb ik zo het gevoel dat wereldoorlog 3 al lang aan de gang is. Inderdaad “verknipt” is het echt wel, geen enkele plek lijkt nog veilig tegenwoordig en dat men een evenement als dit, waar alle nationaliteiten, religies en kleuren met elkaar verbonden zijn door een sport, dan ook nog gaat viseren…ik snap er niks van…

 5. djaktief schreef:

  Afschuwelijk….zoveel leed en waarom? Natuurlijk heeft dit ook weer gevolgen voor allerlei evenementen die georganiseerd worden. De veiligheidseisen zullen steeds strenger worden. Het raakte me ook meer omdat het een loopevenement is en we zondag nog bij de marathon van Rotterdam stonden. Het voelt toch een beetje of je zelf aan een mogelijke dreiging bent ontsnapt.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.