Bevestiging!

Geplaatst: 21/04/2013 in sport
Tags:,

Zondag,

Heerlijke thee in het zonnetje na de training.

Heerlijke thee in het zonnetje na de training.

Schreef ik gisteren iets over dat gedragsverandering je jezelf niet in een paar weken eigen maakt. Maar het is niet alleen je eigen gedragsverandering die daar een rol in speelt. Ook je gezin, je omgeving, collega’s en je werk. Alles werkt daar in mee. Het moet een ingesleten patroon gaan worden.
Vanmorgen met de bostraining kreeg ik daar weer eens de bevestiging van. Een stel loopsters die in september begonnen zijn hebben destijds de gewoonte opgepakt om op vrijdag samen hun duurloopjes te doen. Ze wonen niet eens zo vlak bij elkaar maar ze hebben wel de afspraak om op een bepaalde plek en tijd te verzamelen. Het kan op de Maashorst zijn maar even zo goed op Herperduin. En ik zeg ik al afgelopen september begonnen en nu zijn we inmiddels een half jaar verder en ze lopen nu zo maar even voor de vuist weg nagenoeg 90′. En niemand die beslag legt op hun agenda op die vrijdagmiddag. Een moment gecreëerd voor hun zelf. Terwijl dat ze een half jaar terug ook gedacht hadden hoe vind ik nu in godsnaam de tijd om ook nog te sporten.
Een andere jongedame die dat ook hoorde bevestigde dat ze haar voor overwerk niet inroosteren op woensdagavond. Gewoon haar baantrainingsavond. Haar moment. Zulke ogenblikken moet je wel veroveren. En dat doe je niet zo maar even in een paar weken.

Dat kost doorzettingsvermogen en geduld. En om die 2 zaken op te kunnen brengen moet het je in de eerste plaats plezier opleveren. Anders lukt het je niet.

Koude start overigens vanmorgen in het bos. Gaandeweg werd het warmer en tegen het einde van de training was het werkelijk supermooi loopweer. En geloof het of niet maar morgen heb ik weer zo’n moment voor mezelf. Nou ja…met een groep van 25 man dan.

 

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Dat plezier is het allerbelangrijkste Tiny, als je er geen lol in hebt, dan wordt het niks. Natuurlijk moet je een beetje dingen plannen en regelen maar dat doe je alleen maar als je het leuk/fijn vindt.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Kitty schreef:

  Zo is het… lopen moet eigenlijk een automatisme worden! Het hoort bij mijn leven net als gaan werken, de hockeytraining en boodschappen halen. Niemand vindt het raar dat je hiervoor tijd in vrijmaakt of inroostert en zo is het met lopen ook!

 3. Christine schreef:

  leuk Tiny!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.