Pinksteren!

Geplaatst: 20/05/2013 in sport
Tags:, ,

Maandagmorgen,

Een foto van een aantal weken terug

Een foto van een aantal weken terug

Zoals ik mijn vorige postje al schreef staat het Pinksterweekeinde altijd bol van de sportactiviteiten. Nu ik zelf niet meer mee loop met een Roparunteam ben ik wel in staat om alles wat beter te volgen. Als je dan alles voorbij ziet komen van Roparun dan kriebelt het wel. Ook de activiteiten in Apeldoorn met de hardloopvierdaagse ook al zo’n happening waarvan je denkt zou toch leuk zijn als je daar bij kon zijn. Ik bedoel dus niet als toeschouwer maar als deelnemer.
Niettemin heb ik ook het hele weekend kunnen genieten van mijn eigen loop- en trainingsactiviteiten. Zaterdagmorgen op de baan, zondagmorgen in het bos en vanmorgen nog eens in het bos.

Vanmorgen om 9.00 vertrokken met een groep. Zeg idd. maar een groep met ruim 30 lopers/loopsters op stap voor 90′. Nu ligt het tempo niet zo hoog dus dat komt dan uit op een afstand van zo’n 14 km. Meestal ben ik al redelijk vroeg bij ons startpunt Naat Piek. Met nog 5′ voor de start denk je dat er maar een klein groepje mee op stap gaat en voordat het 9.00 u. is  zijn er gewoon 30 man. Zo alsof uit het niets zijn ze er opeens.

een foto die Arjan van ons maakte bij terugkomst

een foto die Arjan van ons maakte bij terugkomst

Het motregent licht. Vandaag geen zon. Maar het was superloopweer de temperatuur best aangenaam en bijna geen wind. Wat een lint van lopers als je op de smallere paadjes komt. Een gekwetter achter je van jewelste. Een prima graadmeter of het tempo niet te hoog ligt.
Lopend over een stuk van het begrazingsgebied hoorde ik boven het geluid van de groep een stel leeuweriken hoog in de lucht. Het leek wel of die een wedstrijdje aan het doen waren wie het hoogste kwam en wie het hardst zijn deuntje kon fluiten. Deed me weer even aan vroeger denken. Hun geluid wordt zeldzamer zo lijkt het wel.

Na een 14.5 km en ruim 95′ verder was er een lekkere beker thee met ministroopwafels. Die gingen erin als koek. In een ander deel van Nederland zouden ze zeggen: “als Gods woord in een ouderling”.
Weinig betere manieren om een dag te beginnen.

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Jij geniet waar je kunt van het lopen, maar ik begrijp je kriebels wel.

    groetjes,

    Dorothé

  2. kitty schreef:

    Lekker hoor…! Klinkt weer goed, ik zou zo mee willen doen! De roparun volg ik uiteraard ook, maar ik blijf het verwarrend vinden.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.