Resultaat van hard werken?

Geplaatst: 25/05/2013 in sport
Tags:, , ,

Zaterdagmiddag,

Net gestart. Foto van Toon

Net gestart. Foto van Toon

Voor het eerst sinds lang heb ik dit voorjaar geen start to runners mee op weg geholpen.  Oké vanaf de zijlijn bezig zie je wel ongeveer wat er gebeurt. Ook zie je wel de lopers waarvan je denkt die komen er wel of die zullen er wel afgaan. In de loop van de jaren wel geleerd.
Na de eerste 6 weken is er een aantal van bijna 70 bij ons nog doorgegaan voor een vervolg van 6 weken op de vrijdagavond. Hier ben ik wel bij geweest om ze te begeleiden. Met als afsluiting gisterenavond een testloop over 5 km.
Een echte wedstrijd hebben we er van gemaakt met ook deelnemers van de rest van de club of ook van buitenaf. Het aantal deelnemers van de club zou aanmerkelijk groter geweest zijn als er niet zoveel dames hadden ingeschreven voor de Marikenloop as zondag. Als ik het moet inschatten staan er daar zekere 80 aan de start. We zijn met De Keien Atletiek wel eens de tweede grootste leverancier geweest van deelneemsters.

Na de warming up werd er om 20.00 u. gestart voor 4 rondjes in het park met iedere keer een doorkomst in het stadion. Een formidabel leuke sfeer hing er. Ik ben er van overtuigd dat iedere deelnemer het gevoel heeft gehad dat er een aantal supporters speciaal voor hun aanwezig waren. Ik ben wel erg benieuwd hoeveel nieuwe leden het ons deze keer weer oplevert.

En dan het volgende werk op de zaterdagochtend. De baantraining van de zaterdaggroep. Wat denk je?  Bijna alle dames afwezig en nog een paar heren ook want daar gaan er een paar van naar Den Bosch voor de Vestingloop. De koffie en de koek na de training smaakte er overigens niet te minder om. En als ik morgen na de training naar Nijmegen ga om te supporteren en ik onze dames de finish over zie gaan dan denk ik idd. bij mezelf wel eens: “dit is toch maar mooi het resultaat van hard werken” . Hard werken niet alleen van een hele trainersgroep maar ook van alles en iedereen er omheen. Van kantine-tot  accommodatiebeheer.

Advertentie
reacties
 1. Kitty schreef:

  Hardlopen is net als alle andere dingen in het leven 20% talent (hetgeen ik dus niet heb) en 80% doorzettingsvermogen (daar zal ik me niet over uitlaten) en dan kun je een heel einde komen!
  Zelfs aan een hele marathon….

 2. djaktief schreef:

  Hard werken, kundig advies/begeleiding, spullen(vereniging, schoenen, kleding etc.) én begrip van de achterban Tiny, want als die geen rekening houdt met de lopers dan is het heel lastig om vol te houden en door te zetten. Je moet het je man/vrouw/kind gunnen om te sporten/rennen en dus de tijd en de ruimte geven om te trainen, te slapen, te eten etc. zoals die het op dat moment nodig heeft.

  Veel plezier in Nijmegen (daar ben ik geboren).

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.