De supporter uithangen!

Geplaatst: 27/05/2013 in sport
Tags:, , ,

Maandagmorgen,

Dit 5-tal maakte hun debuut!

Dit 5-tal maakte hun debuut!

Schreef het zaterdagmiddag al dat het niet druk was op de training. Ook gisterenmorgen de groepen tot groepjes geworden. Door een tweetal wedstrijden redelijk in de buurt worden die dan ook druk bezocht. Vandaag mocht ik samen met Sjan naar Nijmegen voor de Marikenloop om gaan te supporteren. Je moet keuzes maken. Ik was ook best graag naar de Vestingloop in Den Bosch gegaan.
In Nijmegen was het druk. “Kei”druk als ik het afmeet aan het aantal dames dat er van ons meeliep op de 5 en op de 10 km.

Nadat onze auto op 6 hoog geparkeerd is komen we net bij de finish aan als de eerste dame op de 5 km over de streep komt. Net op tijd dus. Nu is iedereen nog wel te traceren maar even later is het opletten geblazen. Over de hele breedte van de finishstraat ter hoogte van de drinkpost komen de dames uitwandelend voorbij.
En nu kan ik wel zeggen dat ik de meest dames van De Keien Atletiek wel ken maar ik mis er ook wel een aantal.
Tegen de tijd dat de stroom loopsters op de 5 km wat minder wordt, wordt de stroom uit de lucht steeds meer. De dames die in de startvakken staan voor de 10 km worden voordat ze begonnen zijn al zeiknat. Da’s minder.
Eventjes naar binnen om een appeltje te eten en wat drinken. Maar dat mag niet al te lang duren want anders zijn we zo meteen ons plekje kwijt.

 

Uitgeput? Het is niet te zien!

Uitgeput? Het is niet te zien!

Bij de finish van de 10 km komt ook het lint van loopsters ook wat langzaam op gang. Maar even later ook weer over de volle breedte van de weg.
Opletten, opletten. Soms komen ze alleen. Anderen zijn samen gebleven en komen als groepje langs. Inschatten hoe snel ze waren? Niet te doen er zit zo veel startverschil tussen. Dat zie ik straks wel bij de uitslagen. Wat ik wel weet dat er heel veel blije gezichten waren. Bestaande PR’s werden aan flarden gelopen.
En als je je eerste 10 km loopt ooit dan heb je sowieso een PR. Dan doemt onmiddellijk de volgende vraag op. Wat is je volgende doel? Zevenheuvelenloop mss???

De verhalen hoor ik de komende week op de training nog wel. Dit was in elk geval een leuke dag.

De foto’s zijn van Chrsitine, Hanny en Bregina.  Erg dat ik ze “geleend”heb?

Die is weer in de tas!!

Die is weer in de tas!!

 

 

Advertentie
reacties
  1. Jacqueline schreef:

    Prachtig om zoveel (voor jou) bekende dames/pupillen aan te kunnen moedigen. Dit gaf ze vast wat (extra) vleugels.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.