Schoolsport!

Geplaatst: 29/05/2013 in sport

Woensdag,

deze is ongetwijfeld te breed.

deze is ongetwijfeld te breed.

Vanmorgen al vroeg was het druk op en om onze baan. De school van juf Astrid met een aantal van enige honderden kinderen hadden hun sportdag. Juf Astrid, een hardloopster, heeft dat voor haar school prima geregeld. De spelmaterialen voor ieder onderdeel apart in een grote genummerde plastic zak. Dus iedereen van de begeleiders weten precies wat hun te doen en te wachten staat. Met een paar uur zijn alle onderdelen behalve de loopnummers afgewerkt. Dan wordt alles opgeruimd en kunnen de loopnummers beginnen.

Met een schuin oog tijdens mijn werkzaamheden kijkend naar de acties van de jeugd valt het mij iedere keer weer op hoe allerbelabberdst techniek en coördinatie is. Een paar voorbeelden: hoogspringen afzetten met twee voeten en vervolgens niet over het touw maar tegen de mat aanspringen. Een bal gooien. Onderhands en absoluut er geen richting aan kunnen geven. Ik denk dat hier nog veel werk ligt.

Ook de Atletiekunie luidt bijna de noodklok getuige dit artikel. De Atletiekunie heeft voor de leeftijdsgroep van 6-12 jaar een beweegprogramma in elkaar gezet Atletics Movements.
Niet alleen de Atletiekunie heeft er nu oog voor maar ook Johan Cruijff riep onlangs in een uitzending van Brandpunt minister Schippers op om eens aandacht te hebben voor deze bewegingsarmoede.

Vorige week schreef ik er al iets over. De sloot te breed of het ijs te dun. Gewoon eens zien wat je mogelijkheden zijn. Voelen en ervaren. Beste leerschool?

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Hoe ik hier ook het goede voorbeeld geef…. ze zijn niet achter alle schermen weg te krijgen. Ik ben al blij dat er hier weer eentje de avondvierdaagse gaat lopen.

  Helaas zijn ook de vakleerkrachten bij gym wegbezuinigd in het basisonderwijs zodat er veel gevoetbald etc. wordt waardoor heel veel van het lichaam niet aan bod komt. Bovendien komen de goede spelers altijd wel aan de bal en de mindere niet, waardoor het verschil steeds groter wordt.

  Ik hoop dat dat soort programma’s waar jij op doelt het gat kunnen dichten, maar ik ben er bang voor.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.