Aanpassingsvermogen!

Geplaatst: 06/06/2013 in sport
Tags:, , ,

Donderdagavond,

De paardjes kwamen eens kijken wat er te doen was!

De paardjes kwamen eens kijken wat er te doen was!

Op zaterdag 9 september 2012 kwam hij binnen samen met zijn partner, die wel eens wilde zien hoe het er bij ons aan toeging. Dit was ook de enige keer voor de rest van de sessie kwam hij in zijn eentje. Heel slecht zien en niet zo heel veel horend. Start to Run geen probleem. Vervolg Run to the Start ook geen probleem. Ook de 5 km test loop een crossje. Mijn inschatting dat het wel eens wat lastiger zou kunnen zijn. Dus een uitgebreide parcoursverkenning van te voren. Ook dit ging erg goed.

Conditioneel ging het steeds beter met hem. Wat mij wel eens was opgevallen dat bij een bepaalde oefening hij zo stabiel stond als een huis. Balanceren op één been met je armen zijwaarts. Daarna ogen dicht en dat is voor de meesten erg lastig. Niet voor Frans. Als een huis. Kennelijk reageren zijn voet- en kuitspieren heel direct op een disbalans.
Volgende doel! 14 april Rotterdam 10 km. Druk. Erg druk. Via een app krijgt hij iedere paar 100 m info over zijn HF-hoogte. Ai….info-interval te ruim ingesteld per 5 min. Niettemin test goed doorstaan.
Zelf was hij niet helemaal tevreden dan een herkansing bij de Vestingloop in Den Bosch. Goed gelukt!! Een tijd van 53’11”. Nu wel tevreden.

Hij gaf nu te kennen voor de HM van Eindhoven te willen gaan.  Zijn vraag: “zou ik op maandagavond kunnen aansluiten bij de duurloopgroep?” Kijk da’s nou een uitdaging op zich. Smalle paadjes, mul zand, tempowisselingen etc. “Niet geschoten is altijd mis” was mijn antwoord.
Afgelopen maandag was het dan zover. Voor beiden wel een beetje spannend. Hartstikke onnodig. Meegelopen alsof nooit anders gedaan. Eindhoven hoeft geen probleem te zijn.

 

Advertentie
reacties
  1. Hup Frans!
    Een kanjerspandoek in braille, is dat een idee?

  2. de hoofdpersoon van dit artikel wotft hier oprecht verlegen van. Maar de rol van de trainer(s) mag hierin niet vergeten worden!

  3. ines schreef:

    wow that’s the spirit van jullie allebei!#trots

  4. djaktief schreef:

    Geweldig zo’n kanjer en die trainer die in hem gelooft!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.