Ik zag ze vliegen!

Geplaatst: 11/06/2013 in persoonlijk
Tags:,

Dinsdagmorgen,

omheining

omheining

Als je nagenoeg tegen de omheining van vliegbasis Volkel bent geboren dan heb je wat van onze belastingcenten door de lucht zien gaan. Maar ook genoten van het lawaai. Oh…nee niks verkeerds over de vliegbasis. Voor de economie van onze omgeving is die van grote waarde geweest. Doordat mijn vader er destijds werkte als burgerambtenaar kwam ik ook nog wel eens ooit binnen de omheining. Ook in mijn brandweertijd moest ik er nog al eens ooit zijn.

Vanalles heb ik daar door de lucht zien gaan van Thunderstreaks, Startfighters tot F16’s.  De beoogd nieuw aan te schaffen vliegdingen daar geloof ik niks van om die ooit hier door de lucht te zien gaan. Dat gaat op een gebed zonder einde lijken

afgesloten

afgesloten

Nu is in het komende weekend weer eens een open dag met vaak prachtige static shows, demonstraties en spectaculaire vliegdemonstraties. Weken lang zijn alle voorbereidingen al weer in gang gezet. Hoeveel mensen ze er in die 2 dagen verwachten? Daarover lopen de schattingen wel wat uiteen van 100.000 naar een paar 100.000 . Alle infrastructuur is er op afgesteld. Lees alle straten er naar te afgesloten. Grote weilanden afgehuurd om te parkeren en het laatste stuk te voet, met de fiets of een bus.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze er mij deze keer niet zien. Het is me te druk. In tegenstelling tot een open dag in 1966 toen was ik er wel. Aanzienlijk minder druk destijds. Als het toen zo druk was geweest dan de verwachting nu dan had ik er mijn Sjan nooit gevonden.
Het was daar dat ik haar leerde kennen. Nu 47 jaar terug.

Dus niet alleen economisch van grote waarde die vliegbasis.

Advertentie
reacties
  1. Kitty schreef:

    Haha ja veels te druk… zoveel mensen en dan de liefde van je leven tegenkomen!

  2. marina schreef:

    Leuk verhaal.

  3. djaktief schreef:

    Driedubbele like voor jullie!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.