Iets met soep en heet!

Geplaatst: 20/06/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdag,

dorst?

dorst?

Als je de weersvoorspellingen moest geloven dan zou het gisteren een formidabel hete dag worden. Toen wij ’s morgens de inbraak ontdekten was het dat dan ook even. Maar toch moet je als trainer bedacht zijn op zulke extreme situaties. Met mijn collega trainer had ik al afgesproken als de situatie zou zijn zoals beloofd was zouden we in ieder geval de kern van de training skippen en er stond nog een praktische oefening open om al lopend een bekertje drinken aan te pakken bij een drinkpost.
Ook een aantal praktische tips hoe je jezelf het best kunt gedragen bij zo’n drankpost. In elk geval niet zo maar  plotseling stoppen je krijgt dan onmiddellijk 15 man over je heen en je drinken is foetsie.

Maar oké ook deze keer werd de soep minder heet gegeten dan dat ie werd opgediend. Het was dan wel warm maar het viel alleszins mee. We hebben de kern met de helft ingekort en toch de drankpostoefening gedaan. Het nat worden viel wel mee.

En dan vanochtend onze duurloop. de temperatuur en de luchtvochtigheid hoog en 2 uur op de lijst. Op tijd beginnen. Om 8 uur stonden we bij Harrie in de startblokken. Je weet dat je met deze omstandigheden even een tandje terug moet in tempo omdat je anders meteen een zone te hoog loopt. Heb je een dl1 in gedachte en je investeert in een dl2. Een veel gemaakte fout met dit weer. Even aanpassen is het parool.
Met het ingaan van het laatste half uur kregen we een mooi lentebuitje op ons dak. Onaangenaam? Nee… helemaal niet van een lenteregentje word je groot en sterk. Ook deze 18 km schrijven we bij op de lijst.

 

Advertentie
reacties
  1. RenéSmurf schreef:

    ja, het is echt seizoenswerk he! En altijd goed voorbereiden en opletten, dan is het gezond en gezellig!

  2. Wendelien schreef:

    Je mag wat mij betreft wel eens een blog schrijven met alleen maar praktische tips!!
    Reuze handig!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.