Vrijetijdsbesteding!

Geplaatst: 23/06/2013 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Zelfs de deurstijlen uit de muur.

Zelfs de deurstijlen uit de muur.

Na de uren die het kostte om onze garage deur weer op orde te krijgen is er aansluitend ook weer werk te doen. Op donderdag als we onze duurloop hebben is er op de baan een VMBO-school bezig met hun sportdag. Maar liefst meer dan 250 leerlingen  die hun ding doen. De echte motivatie om iets aan sport te doen zit er in deze categorie niet in. Niet alleen wij maar de ook begeleiding hun handen vol aan.

Dat kost opbouw- maar ook opruimtijd. Bij ons is wel het uitgangspunt dat alle spullen in orde moeten zijn voordat ze worden opgeborgen anders gaan ze niet terug op hun plaats. Iets kapot? Dat kan altijd maar dan gaat het de werkplaats in. Werkplaats? Nou ja ook garagebox dan.
Dan op vrijdag met een klein ploegje alle wedstrijdmaterialen klaar gezet. Onderdeel bij onderdeel. Alle sectorlijnen uitzetten voor de werpnummers. De verspringbakken afvlakken en bijvullen als het nodig is. Dat kan voor zaterdag al maar vast klaar zijn.

Alles kan op zaterdagmorgen dan zo de baan op. Met de juiste voorbereiding ben je met de baan compleet wedstrijdklaar te maken amper een uurtje mee bezig. Kost wat extra aan voorbereidingstijd maar die verdien je weer ruim terug bij de uitvoering. Niks gestress!!
Na de zaterdagtraining snel naar huis wat eten en douchen. Dan mag ik bij de wedstrijd, de laatste kwalificatie competitiewedstrijd voor C/D jeugd, helpen bij het speerwerpen. Om 16.00 u is de laatste start en nog geen uur later zijn alle materialen schoon en droog weer op hun plek. Tijd voor een bakkie.

De laatste activiteit voor de club is vandaag een training verzorgen voor  een klein gezelschap voor een bostraining. Nu schrijf ik dit niet om mezelf op de borst te kloppen maar om een indruk te geven wat voor een werk er bij een atletiekclub allemaal ligt om iets te organiseren of gewoon om de zaak draaiend te houden. De meeste mensen totaal geen idee van. Gelukkig is er bij ons nog steeds een enthousiaste club van medewerkers die eigenlijk dag en nacht klaar staan. Kun je alleen maar enorm blij mee zijn. Onbetaalbaar!!

 

Advertentie
reacties
 1. Kitty schreef:

  Hulde voor alle vrijwilligers bij de sportclubs of het nu atletiek is of voetbal, hockey, korfbal, etc. De meeste “gebruikers” realiseren zich dat niet… Tijdens mijn loopjes loop ik vaak langs de lokale voetbalclub en daar zie ik bijna altijd vrijwilligers aan het werk!
  Tja en pubers, ik zou bijna zeggen breek me de bek niet open… hier zit er eentje bijna 5 weken lang op de bank… geen beweging in te krijgen *zucht*

 2. Ruth schreef:

  hoe waren we zelf allemaal niet als tiener 😉 ook bij ons indertijd maar weinigen gemotiveerd om echt iets aan sport te doen.
  Knap hoe jullie zich allemaal zo inzetten, chapeau!

 3. djaktief schreef:

  Herkenbaar die houding van een groot deel van de kinderen bij sportdagen. Voor mij dit jaar de reden om me niet aan te melden als vrijwilliger omdat ik vorig jaar er een grens werd overschreden.

  Jij hebt je bakkie koffie/thee ruimschoots verdiend. Hulde aan de vrijwilliger! Waardering en respect verdienen ze.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.