Nog eens eentje!

Geplaatst: 04/07/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Zelfs in het Fries klinkt het als ver!

Zelfs in het Fries klinkt het als ver!

Vanochtend na onze duurloop van bijna 20 km deed ik mijn natte shirt uit en verwisselde ik het voor een droog exemplaar. Het was een shirt van een jaar geleden van de Slachtemarathon 2012. Een beste herinnering mag ik wel zeggen. Niet alleen qua prestatie maar ook zeker qua manifestatie.
In 2004 liep mijn oudste zoon deze marathon al eens en vertelde me toen: “Pa als je eens een leuke marathon wilt lopen moet je de Slachte doen”. Je krijgt overigens niet zo veel kansen om die te lopen. Gewoon om het feit dat deze maar een keer per  4 jaar op de agenda staat.

In 2008 kwam het er om de een of ander reden niet van. Nu afgelopen jaar dacht ik bij mezelf als ik het nu niet doe dan weet ik het ook niet of ik in 2016 het nog wel kan. Niet alleen dat je deze marathon om de 4 jaar maar kunt lopen is ook de starttijd wel heel bijzonder. Om 6.30 u. in de ochtend valt het startschot. Huh… om 6.30 u? En om het nog spannender te maken als je met eigen vervoer bent dan dien je je auto nabij de finish te parkeren en vervolgens ga je met de bus naar de startplaats. En aangezien Friesland niet net naast de deur is was ik midden in de nacht vertrokken om een stukje te gaan lopen. Je hoeft er niet gek voor te zijn maar het maakt het wel een stukje gemakkelijker;-)

Uiteindelijk was ik ruimschoots op tijd om van start te gaan en ik moet zeggen het liep voortreffelijk. Glibberig ja dat was het wel op de grasdijken. Uiteindelijk na de finish werd mijn naam afgeroepen en mocht ik de eerste prijs in mijn leeftijdscategorie in ontvangst komen nemen. Dat treft niet zo vaak. Deze uitslag blijft wel 4 jaar staan. Heb mezelf wel beloofd als het enigszins mogelijk is dan ga ik er in 2016 nogmaals van start.

Echt een shirt met een groot belevingsgehalte.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.