Het is even wennen!

Geplaatst: 07/07/2013 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

broodnodig

Drinken is wel nodig!

Gisterenmorgen op de baan was de temperatuur al hoger dan het ooit deze lente/zomer al was. En als het alleen de temperatuur zou zijn dan viel het nog wel mee. Maar ook de luchtvochtigheid is nog steeds hoog met het gevolg dat je zweet nauwelijks verdampt maar zonder dat het zijn eigenlijke werking doet(koelen) in straaltjes van je lijf afloopt. Dat schiet niet zo op.
Gelukkig is het nog redelijk vroeg en valt het allemaal nog wel mee. Maar het neemt niet weg dat de hoge luchtvochtigheid een factor is die wel degelijk meetelt.

Dezelfde omstandigheden hebben we vanmorgen in het bos. Nu heb je in de natuur nog wel wat keuzemogelijkheden. Je kunt op de vlakte lopen pal in de zon maar wel met wat wind of in de schaduw maar dan nagenoeg zonder de wind.
Ik koos voor het laatste, in de schaduw niet veel wind. Mijn standpunt is je loopt maar zo snel dat je rijwindkoeling hebt.

Natuurlijk zijn de omstandigheden super tov de winter. Van mij mag het gerust zo een tijdje blijven. Even rekening houden met de hoogte en de duur van de inspanning dan maken ze je niet zoveel. En als  je er dan ook nog voor zorgt dat je voldoende drinkt dan al helemaal niet.
Iets anders wordt het wel als je een PR wilt lopen op een wedstrijdje. Dat zal niet zo meevallen.

Advertentie
reacties
 1. Deborah Hamar schreef:

  Heerlijk die zon… ’s Avonds en vooral ’s morgens zie je hier heel veel lopers.
  Ik ga morgen weer met de groep mee en heb gelukkig al geoefend in het lopen met een drankgordel.. Want die moet zeker mee!!

 2. Esther schreef:

  Heerlijk weer is het. Ja, warm erg warm met hardlopen, maar je zult mij niet horen klagen. Ik geniet van de zon!

 3. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ik ga gewoon lekker ’s avonds lopen als ik tempo wil maken en overdag als het niet anders kan. Hier is eigenlijk altijd wel wind voor verkoeling.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.