Warmer weer!

Geplaatst: 19/07/2013 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagmorgen,

Na een dik uur was ik hier. Nog okselfris

Na een dik uur was ik hier. Nog okselfris

Je hoort mij niet klagen over de warmte. En het is echt niet zo dat ik er goed tegen kan. Maar gewoon omdat klagen je toch niet helpt. Het enig dat je zou kunnen helpen is de planning van je training wat verleggen. Vertrek eens wat vroeger of nog later in de avond. “ik ben geen ochtendmens” is een veel gehoord antwoord op dat vroege vertrekken. Maar je zou het toch gewoon eens moeten proberen.
Gisterenmorgen stond er voor mij een langere duurloop op het schema. Je kunt daar een aantal dingen mee doen. Op de eerste plaats niks en op je gewone tijd vertrekken. Dan weet je zeker dat het lastig gaat worden. Je kunt op de gewone tijd vertrekken en je tempo drastisch naar beneden bijstellen da’s ook vragen om moeilijkheden want gedurende de tijd dat je loopt gaat toch je tempo weer naar je eigen niveau. Je volgende mogelijkheid is om echt vroeg op pad te gaan. Je zult er in sommige gevallen je wekker voor moeten zetten. Ik deed dat gisteren niet maar was om iets over 6.30 u. op pad.
De eerste 15 km geen last gehad van dat het warm was. De  enige last die ik had was van natte voeten. Het natte gras van de dauw was de boosdoener. Alleen het laatste half uur was het wat lastiger. Toen moest ik naar huis en in dat deel van mijn route was vol in de zon en geen schaduw. Na 3:12′ was ik er. Ruim 30 km op de teller.

Het spreekt voor zich dat je voldoende drinkt onderweg en wat ook ook nog wel doe is lopen met een petje op en kom ik dan langs een veld waar sproeiers staan dan maak ik mijn petje gewoon zeiknat. Dat houdt me weer even heel fris.

Nee…je hoort mij niet klagen.

 

Advertentie
reacties
 1. Ruth schreef:

  hier in Frankrijk dus ook altijd om 7u opgestaan om al vroeg te lopen, gaat heerlijk. Dat opstaan doet wel altijd even pijn, maar zodra je op pad bent, ben je dat alweer vergeten 🙂 Alleen kan ik nu niet meer voor m’n werk gaan lopen, owv opvang voor Seppe, dus volgende week moet ik wat creatiever zijn of evt. echt proberen wat trager te lopen als ik toch over de middag moet trainen 🙂

 2. kaat schreef:

  Het is het eerste dat ik doe nu (nou ja, na het ontbijt), want inderdaad, hoe langer je wacht, hoe warmer het wordt ! Mij hoor je ook niet klagen !

 3. Aranka schreef:

  Oh en de tip van het petje natmaken ga ik zeker onthouden, ga ik volgende week vast nodig hebben. Nu hopen dat de boeren hun land nog mogen sproeien 😉

 4. Aranka schreef:

  Vroeg op en lekker vroeg gaan lopen bevalt ook goed hier. Vanmorgen stond er zelfs een heerlijk briesje, jaja!

 5. Deborah Hamar schreef:

  haha wat grappig.. Ik had vandaag de bedoeling om ook in de ochtend te gaan lopen. Mijn aller eerste ochtendloop. Helaas moet mijn loopje nog even wachten door wat hamstringklachten.

 6. Daniëlle schreef:

  Heb sinds vorig jaar, mede door de hitte ook het vroege lopen ontdekt. Kan door mijn werk helaas niet altijd maar het bevalt best goed 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.