Viel niks tegen!

Geplaatst: 21/07/2013 in sport
Tags:, , ,

Zondagmorgen,

Schaduw opgezocht!

Schaduw opgezocht!

Natuurlijk is het iedereen wel duidelijk dat je met deze weersomstandigheden niet midden op de dag en pal in de zon moet gaan lopen. Maar je kunt ook niet als je gewend bent met de groep om 9.30 u te starten zo maar ineens de starttijd een uur naar voor leggen. Dus je starttijd is niet flexibel. Je training daarentegen wel. Niet alleen je training maar ook de plaats waar je traint.

Ik koos vandaag een onverharde dreef met aan weerskanten grote loofbomen. De dreef loopt in van oost naar west. Ja..ja… ook van west naar oost. Hier zou de kern van de training plaatsvinden. Dus helemaal in de schaduw.
Na het inlopen en enige oefeningen werd de groep verdeeld in sub-groepjes van 3 man. Een man van het groep kwam op een punt te staan dat ongeveer 200 m. verder lag. Op het fluitsignaal start de eerste loper van ieder groepje en tikt na 200 m. zijn collega aan die weer terug loopt en vervolgens de 3de loper van het groepje op pad stuurt. Doe dat 10 min. lang. Vooral de lopers op het hart gedrukt om in je iegen tempo te lopen en je niet te laten meesleuren in de vaart der volkeren.

dorst?

dorst?

Na deze 10 min verzamelen en even wat drinken. Ik had een rugzak met een aantal bidons met water meegenomen. Terwijl de groep dronk en bijkwam van de inspanning ben ik 1 min.  op een pittig tempo gaan lopen. Een kegeltje neergezet en vervolgens 30″ verder gewandeld uiteraard een kegeltje achtergelaten. Gekeerd en weer 1′ vol gas terug ook hier weer een merkpunt. Het laatste stukje terug naar het startpunt herstellen. Dit mag de groep 10′ lang doen. Stukje hollen stukje herstellen weer even hardlopen en weer wat wandelen. Ik zag aan de gezichten dat  niemand zich eigenlijk spaarde.

Na de drink- en herstelstop de volgende 10′ in. Nu met een groepje van 5 dezelfde opdracht als opdracht een. Alleen nu de afstand een stuk korter(75 m).  tijdens deze inspanning hoorde ik nog al eens: “ben ik nou alweer aan de beurt?”

Nu uitlopend met wat oefeningen terug naar Naat Piek voor de thee. Ondanks de warmte een pittige training. En veel last van gehad? Nee… eigenlijk niet. Goed om te doen.

Advertentie
reacties
  1. Esther schreef:

    Altijd goed weer voor een training toch? Beetje aanpassen, schaduw en goed drinken en vooral niet te gek doen 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.