Dat kwam goed uit!

Geplaatst: 23/07/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Toch maar de schaduw opzoeken.

Toch maar de schaduw opzoeken.

Na een steeds een 3-tal weken van het langer maken van ons maandagavondduurloopje nemen we in de vierde  week altijd weer terug tot het punt wat we 4 weken geleden ook liepen. Daarom stond er gisterenavond maar 75′ op het schema. Nou ja schema… een leidraad dan toch.
Eerlijk is eerlijk dat kwam gezien de temperatuur nog niet zo slecht uit. Ook gezien de vakantieperiode niet slecht. De grootte van de groep was maar ongeveer de helft van wat we op deze avond gewend zijn. En nou kun je het jezelf moeilijk maken maar je kunt ook proberen om ondanks dat de omstandigheden niet helemaal ideaal zijn de weg van de minste weerstand kiezen. Vanavond is dat op z’n minst in de schaduw van de bomen blijven. Het tempo een stuk naar beneden bijstellen en in plaats van ieder half uur nu om het kwartier een drinkstop inpassen.

Als ik voor mezelf spreek dan was het goed te doen. Weinig last gehad van de warmte.
Wat ik wel doe als je met wat bijzondere omstandigheden onderweg bent mijn ogen en mijn oren goed de kost geven. Hoe loopt er iedereen bij? Hoe staan de gezichten? Hoe is de ademhaling? De meelopers wel kennende weet ik inmiddels wel op wie en wat ik moet letten.

Uiteindelijk liepen we 10.5 km in 76′.  Ik geloof niet dat we ook nergens langer in de zon hebben gelopen dan enkele minuten. De rest allemaal in de schaduw. Is het volgende week maandag weer wat koeler dan gaan we weer wat langer. Zijn de omstandigheden nagenoeg gelijk aan vandaag dan wordt er gewoon aangepast gelopen. Die dan weer leeft die dan weer zorgt. Vandaag  in ieder geval looprust behalve dan dat ik vanmorgen vroeg een uurtje heb gewandeld.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.