Rugzakje!

Geplaatst: 03/08/2013 in sport
Tags:, , , ,

Zaterdagmiddag,

Deze die droeg ik.

Deze die droeg ik.

Toen ik zondag in België die lange trail meeliep, niet dat de afstand zo groot was, maar we deden er gewoon lang over om thuis te geraken. Je kunt er van zeggen als je er lang over doet geniet je er ook lang van. En zo was dat ook. Maar anderzijds zonder dat het inspanningsniveau dan heel erg hoog is is toch je lichaam ruim 5:30′ bezig.

Dus, zeker in de zomer, is het dan raadzaam om voldoende eten en drinken bij je te hebben en vooral drinken. Nu loop ik altijd mijn duurlopen met een drinkbelt met een viertal flesjes van van 0.125 ltr. Meestal is dat wel voldoende voor een duurloop van een paar uurtjes mits het niet de temperaturen bereikt van de afgelopen dagen dan is er duidelijk meer nodig. Intuïtief had ik dat afgelopen zondag ook wel in de gaten dat een halve liter water onvoldoende zou zijn.

Zat als gegoten.

Zat als gegoten.

Ik had hier thuis nog een klein rugzakje liggen en dacht dat wel te kunnen gebruiken om een paar bidons extra mee te kunnen nemen.
In het begin van ons loopje had ik er eigenlijk een hard hoofd in om met zo’n ding te lopen. Onbekend maakt ook onbemind. Gaandeweg werd het me duidelijk dat het helemaal geen sta-in-de weg was. Ondanks dat ik een singlet droeg schuurde het ding nergens en met de borst- en heupband vast zat het ding op mijn rug als een huis.

Nadat ik thuis was ben ik eens gaan kijken wat voor een zakje dat het eigenlijk was want met zo’n afstand kon het eigenlijk geen klungelig ding zijn in mijn optiek althans. En wat bleek toen ik op merk Deuter en het type Speedlite 10 dat en ook een drinksysteem voor te koop was. Ik heb me zo’n waterzak eentje aangeschaft en ga er zeker de komende tijd eens mee lopen. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen. In ieder geval hoef je niet zo bang te zijn voor te weinig drinken bij je want de waterzak heeft een inhoud van 2 liter.

Advertentie
reacties
  1. Deborah Hamar schreef:

    Dat is ideaal.. Mijn nichtje heeft een camelback voor op wintersport gekocht. Maar voor langere duurlopen is hij ook ideaal. Zelf heb ik erg moeten wennen (en nog steeds) aan het dragen van een drinkgordel. Het liefst neem ik niks mee. Maar soms kom je er niet onderuit.

  2. Toeval bestaat niet, laat ik nou net op zoek zijn naar een geschikt rugzakje. Fijn dat je deze getest hebt Tiny. Twee liter water is 2 kilo extra gewicht, dat is wel iets om rekening mee te houden, al zul jij daar als goedgetrainde sportman weinig hinder van hebben.

  3. Ruth schreef:

    zo, je bent dus echt nooit te oud om eens iets nieuws te ontdekken 🙂 veel plezier ermee, ik ben al aan drankrugzak nr 4 toe, elke keer ontdek ik weer betere modellen 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.