Loopmaten!

Geplaatst: 06/08/2013 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Die kom je zo maar tegen.

Die kom je zo maar tegen.

Of de vakantieperiode in het zuiden bijna om is zeg je? Aan de grootte van de groep van gisterenavond te zien wel terwijl ik toch echt zeker weet dat er nog bijna een tiental die er normaal wel bij zijn nog niet thuis zijn. Dat gaat wat worden als die er ook weer terug zijn. We waren vanavond al met 26 man/vrouw.

Hoe is nou de samenstelling van zo’n groep. Overwegend mannen? Overwegend vrouwen? Ouderen, jongeren? Gisterenavond waren er een paar mannen meer dan vrouwen. De leeftijd van de dames zal gelegen hebben tussen, nu moet ik heel voorzichtig zijn, 20 en 53.  De leeftijd van de groep mannen was gemiddeld wel wat hoger waarbij een viertal aow-ers toch wel wat gewicht in de schaal leggen. En die aow-ers doen die dan veel onder voor de rest? Nee….niks.

Schaduw opgezocht!

Schaduw opgezocht!

Soms moet je die zelfs wat  in toom houden anders trekken ze de groep helemaal uiteen en dat is niet de bedoeling want we hanteren de stelregel “samen uit, samen thuis”. Dat levert soms wel eens wat probleempjes op. Zo loopt iemand de ene week op zijn sloffen mee en de week daarop gaat het voor geen meter en zit er niet veel anders op dan af te haken. Er wordt gestopt, even overleg wat de kortste route naar het startpunt is en onder gezelschap van een paar andere lopers wordt rustig op huis aan gelopen. Zo’n afgehaakt groepje is wel in het bezit van een mobiele telefoon. Je weet tenslotte maar nooit.

Ondanks een paar valpartijtjes was dit gisteren niet nodig. Nou was het ook een rondje waarbij je verschrikkelijk alert moest lopen om overeind te blijven. Smalle paadjes, wortelstronken, kuilen, gaten en mul zand. Een gemakkelijk rondje was het niet. 1:41′ onderweg geweest. Ik heb niet gemeten maar het zal ruim 14 km geweest zijn.

Een douche naderhand was geen overbodige luxe.

 

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Je blog was het enige dat ik af en toe zag op mijn telefoon op vakantie want er was weinig internet en weinig tijd. Het lukte nog net om af en toe een like-je te zetten. Jij loopt gewoon lekker door zoals altijd. Ik heb 2,5 weken slechts 5x gelopen en ga nu genieten van een rondje in de regen, heerlijk na al die zon. Ook dan is een douche geen overbodige luxe.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Deborah Hamar schreef:

  Dat vind ik het leuke van de loopgroep. Er zijn zoveel verschillende mensen. Met allemaal hun eigen reden om te lopen. De dames waren gisteren overigens flink in de minderheid bij ons. Zes dames uit een groep van 20.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.