Zeeuwse trainingsloop!

Geplaatst: 08/08/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

De rooielopersbus

De rooielopersbus

“Hoelang gaan we donderdagmorgen en wanneer vertrekken we”  Dat waren de vragen die ik op woensdagavond in mijn mailbox kreeg van een van mijn loopmaatjes van de donderdag. Het eerste deel van de vraag hield verband met de trainingsloop die we zondag in het Zeeuwse gaan lopen bij Jacqueline. Het tweede deel hield verband met een afspraak van haar die wat verder op de dag op haar planning stond. Wel belangrijk om dat van elkaar even te weten.

Eerst er voor werken.

Eerst er voor werken.

Hoelang? Gewoon de 2;30′ die er op in dit stadium voor ons marathonschema staat. Ja maar… zondag is het ook al 23 km.  Ja dat is wel zo maar als het zo is dat je niet voldoende bent herstelt van deze loop en daar zondag dus nog last van zou hebben dan klopt er iets niet. Dan kom je de komende weken, als de trainingen nog wat langer en intensiever worden, ook niet zonder kleerscheuren door. Dus zie het als graadmeter van je huidige status. Okido…als je het zo ziet. ja…zo zie ik het.
“ik kom je wel met de auto ophalen”  Ik kom je wel met de auto ophalen?  Dat is compleet nieuw voor me. En ja  hoor vanmorgen om 7:15′ mijn loopmaatje met de auto voor de deur. Toen we bij Harrie aankwamen was het me duidelijk. Ze had een grote vlaai in de auto staan want ze was jarig geweest.

Dat wordt smullen maar eerst moet er gewerkt worden. Als we eenmaal onderweg zijn duurt het niet lang of onze voeten zijn nat. Het gras is door de dauw nog zo nat dat je voeten daarbij niet achterblijven. Het zal mij in het verdere verloop op geen enkele manier nog parten spelen. Na 20 km onverhard en met  mul zand aan de koffie met een stevige punt kruimelvlaai.

Klaar voor zondag als we met dit zelfde stel naar Zoutelande afreizen om aan de Zeeuwse Trainingsloop mee te doen. Hier was ik nog iedere editie bij. Het bijzondere van dit loopje is dat het meestal zo rond de verjaardag is van mijn overleden zus. Mijn zwager, mijn neefje en mijn nichtje zijn dat weekend bijna altijd in het Zeeuwse gebied. Haar as is juist daar verstrooid. Ook deze keer zullen ze op staan te wachten in Westkapelle. Voor mij altijd een extra motivatie om er iedere keer bij te zijn.

Advertentie
reacties
  1. Jacqueline schreef:

    Tot morgen Tiny ….. mooi dat je er nog alle editie’s bij bent geweest. Dat wordt weer genieten hier aan de kust…. de Zeeuwse kust.

  2. djaktief schreef:

    Dan zie ik je zondag Tiny….. ondanks weinig training in de vakantie ga ik het toch proberen.

    groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.