Duisternis!

Geplaatst: 03/09/2013 in sport
Tags:, , , ,

Dinsdagmiddag,

Hier kwamen we ook nog langs.

Hier kwamen we ook nog langs.

De groep die op maandagavond hun duurloopjes maakt daarvoor stond gisterenavond 2 uur op hun schema. Voor een aantal die in het weekend een wedstrijd gelopen hebben die haken iets eerder af en zijn na een uurtje klaar. De route is ook zo gepland dat dat ook kan. Met de rest verder. Er zitten een paar stukken in die voor hun niet herkenbaar zijn of ze moeten er zelf ooit gelopen hebben maar dat denk ik niet. Dit soort weggetjes sla je zelf niet zo gemakkelijk in. In ieder geval mijn tijdsplanning klopt redelijk. Met uur op het meest verre punt.
Na een stuk single track over een heuvelrug en een rondje Meuwel kwam er opmerkingen van: “ik wist niet dat wij dit in onze omgeving rijk waren”. Vanaf nu dus wel. Met de kop op huis aan begint het op de dichtere stukken al aardig wat donkerder te worden. Ik hoop ook dat hier mijn tijdsplanning een beetje blijft kloppen.
Voor de laatste 20′ staat het Slingerpad, dat verhard is, in de route. Het kan daar dan wel donker zijn maar is in ieder geval redelijk vlak zonder dat je allerlei obstakels tegenkomt. Hier kan ik op mijn horloge al niet meer zien hoe lang we onderweg zijn. Bij Naat Piek ons startpunt druk ik mijn klok af en staat dan stil op 2:01′

Zeker een vijftal mensen uit dit groepje liepen voor het eerst ooit 2 uur. Hiermee is de basis gelegd om in het najaar een halve marathon te gaan lopen. Raar eigenlijk dat ze nu pas het vertrouwen hebben om daar voor in te schrijven. Een zekerheid te moeten hebben dat ze het kunnen zo maar 2 uur hardlopen.
Volgende week is de duurloop maar een uurtje. Op zondag is de EkoPlaza Keienloop en dan mag het korter zijn. Dan lukt het nog net om bij Naat Piek van start te gaan. De week daarop gaan we nog eens voor 2 uur en dan is het vertrek weer bij ons Keienpaviljoen. Voor bijna een halfjaar afscheid op de maandag van de Maashorst. Gelukkig is het maar voor tijdelijk.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.