Niet helemaal juist?

Geplaatst: 01/10/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

zaterdag even voor vier?

zaterdag even voor vier?

In de laatste week voor een marathon doe ik als regel niet al teveel meer. De km’s moeten gemaakt zijn nu en zal er de rust op moeten. Maar ja….ik zeg als regel. Gisterenavond had de groep waarvan het grootste gedeelte de halve marathon van Eindhoven gaan lopen hun laatste 2 uur. Natuurlijk kan ik daar een half uurtje meegaan en ze daarna tegen gaan op de fiets maar gezien een slechte ervaring in het verleden kies ik er toch maar voor om de volledige twee uur mee te gaan.
Niet dat het helemaal volgens de regels van de taperingkunst is maar een goed lijf moet er maar tegen kunnen en en slecht lijf daar helpt ook tapering niet bij. Het werd een loopje in superomstandigheden. In het eerste deel van de route ging met het windje tegen. De temperatuur was echt heel aangenaam. De korte broeken en mouwen hoefden daar geen spijt van te hebben. Toen wat later op de avond de temperatuur naar beneden ging was het windje mee.

Nee…. ik had er absoluut geen spijt van dat ik voor de volle afstand meeliep. Een heerlijke duurloop alhoewel dat niet iedereen met me eens was. Ach ja…soms loopt het al eens wat beter en soms loopt het eens wat slechter. Deze groep is klaar voor Eindhoven en ik voor de Kustmarathon.
Voor de kustmarathon worden er al allerlei weersomstandigheden van stal gehaald. Bij de ene voorspelling is de wind al heviger dan bij de ander. De temperaturen schommelen tussen zomer en winter. Waterhoogtes in allerlei gradaties. We zullen het wel zien hoe de “weer”vlag er bij hangt. Hoe de weersomstandigheden zijn daar heb je geen enkele invloed op. Op je voorbereiding dus wel. Het moet zaterdag maar gebeuren.

Advertentie
reacties
 1. John schreef:

  Wat de voorbereiding betreft zit het bij jou wel goed. En daar gaat het zaterdag tenslotte om. Op de omstandigheden hebben we geen invloed. Succes

 2. Bjorn schreef:

  Tot zaterdag !!

 3. djaktief schreef:

  Alle goeds voor zaterdag Tiny!

  groetjes,

  Dorothé

 4. johannesdeloper schreef:

  Veel succes Tiny ik was ook ingeschreven voor zaterdag, maar beter tenhalve gekeerd dan ten hele gedwaald, zit bij jou wel goed denk ik!

 5. Daniëlle schreef:

  Alvast heel veel succes en tot ‘zwaais’ in Eindhoven 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.