Iedere keer anders!

Geplaatst: 06/10/2013 in sport
Tags:, , , , ,

Zondagmiddag,

Mijn derde Zeeuwse kei

Mijn derde Zeeuwse kei

Tijdens onze reis naar Zoutelande zat ik me te bedenken dat er na 5 keer gelopen te hebben niet één keer de omstandigheden hetzelfde zijn geweest. En zoals de vooruitzichten er nu uitzagen zou dat deze editie ook wel niet anders zijn. Uiteraard zoals hardlopers betaamt de vrijdagavond op een gepaste manier doorgebracht. Nou ja niet echt lopersvoer gegeten die avond.  Op zaterdagochtend trouwens weinig last van de uiensoep en de Grimbergen die ik op had.

Met de bus vanuit Zoutelande naar Burg-Haamstede dat is ook de zesde keer net zo spannend als de eerste keer. Ik verwacht dat dat altijd wel zo zal blijven. Je ziet iedereen in de bus ook wijzen: “daar moeten we straks langskomen” of “hier gaan we straks het strand op” Maar of dat we daar vandaag zo gelukkig mee mogen zijn dat weet ik ook niet.

In de sporthal de laatste voorbereidingen. Nog maar eens een plas doen nog maar eens een controle, heb ik wel alles. Op naar de start nu. Op de twaalfde slag van de kerkklok vertrekken. Let in de eerste km’s op de vluchtheuvels. Je zou er op dit deel je nek al over kunnen breken. Het voelt nog niet zo slecht.  De duintjes door en een stukje strand. Geen enkel probleem nog.  Het 5 km punt heb ik gewoon niet gezien. Hier staan ook mijn supporters. Deze supporters die weten exact waarom ik hier loop. Echte insiders! Een heel bijzonder moment altijd in deze race. Geen idee eigenlijk van wat mijn tempo nu precies is. Eigenlijk zal het me ook worst wezen. Het loopt gewoon lekker. Zou het deze keer dan toch een “watjes editie worden?” Het 10 km punt zie ik wel. Mijn eerste controlepunt . 54’07”. Had eigenlijk 55′ op de planning staan. So far so good!

Loopt nog lekker

Loopt nog lekker

Op 15 km mijn eerste gel genomen en net voor Vrouwenpolder op de Veerse Dam mijn tweede. Dan het strand op. Dju…. dus toch geen watjes editie.  Tjonge…wat een mul zand. Ja op Bedaf zijn we wel het een en ander gewend maar dit is toch duidelijk andere koek. Halve marathon punt 1:52′. Nog 5 km van dat zand. Hier maak ik een fout!  Ik maakte de fout door te denken dat het gras op een ander altijd groener is. Loopt er een groepje links van me denk ik daar zal het wel harder zijn. Zigzaggen is het resultaat en door te zigzaggen maak je meer meters. Terug naar de waterlijn dan maar. Golfjes water over je schoenen. De golfjes nemen zand mee. Het water dat verdwijnt wel weer uit je schoenen maar het zand niet meer. Ik kom steeds vaster in mijn schoenen te staan. Zo vast in ieder geval dat ik me heb voorgenomen hier op het strand ga je niet wandelen. Je bent hier gekomen om te lopen en lopen zul je. Veel lopers in mijn omgeving denken daar kennelijk anders over. Bij 25 km het strand af.  Bij die drankpost even stoppen goed drinken en de volgende gel.

Nog steeds goed genoeg.

Nog steeds goed genoeg.

Op naar Domburg. Op naar het 30 km punt. Hier loopt het weer en eigenlijk  best wel lekker. Passage in 2:50′. Nu nog 12 km te doen. Klinkt zo simpel. Het is niet zo raar dat na zo’n zwaar strand je benen het toch gaan merken dat er al wat van gevraagd is. Hé.. het 35 km punt al. De Tank. De trap bij de reddingsmaatschappij daar mag stapvoets omhoog. Niet meer hardlopend te doen. Kan nooit meer het ritme opbrengen en twee treetjes tegelijk is de kracht onvoldoende voor.
Net voor het 40 km punt staat een bord dat je hier het hoogste punt van de marathon hebt. Ik heb het zelden zien staan maar vandaag in elk geval wel. Nog 2 km te doen. Trap af stukkie strand. Oei.. die palen daar moet je tussendoor. Het is ook hier dat mijn kuiten voor het eerst gaan protesteren. Voorzichtig aan dus. Op 500 m voor de finish is het effe helemaal over mijn kuiten zeggen doe het zelf maar en weigerden even alle diensten. Met wat rekken toch weer op gang. De Langstraat indraaien en op naar de finish. Ik denk dat iedereen hier weer zijn laatste restje energie aanboort om tussen dat rijendik staande publiek te lopen. Wat een super gaaf gevoel is dat. Nee… niet onder de 4 uur dat zat er met dat zware strand gewoon niet in.

Na de finish redelijk snel onder warme douche en even wat eten. Tijdens het eten krijg ik te horen dat ik naar de prijsuitreiking moet. Het blijkt dat ik in mijn categorie op de eerste plaats ben geëindigd. Mijn derde Zeeuwse kei die ik mee naar huis mag nemen.

Podiumplaats

Podiumplaats

Nu ik dit schrijf zijn we een dag verder en de spieren voelen best wel goed aan. Morgen een hersteltoertje maken.

De twee zwart-wit foto’s maakte Hans van Klaveren. Goed vastgelegd.

 

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Kijk, dat heb je dan toch weer geflikt; 1e plaats, gefeliciteerd. Dat veranderd dus niet, in tegenstelling tot de omstandigheden. Zeeland, je hebt er een pracht relatie/traditie mee!

 2. runninggerard schreef:

  Grote klasse Tiny. Gefeliciteerd met je 1e plaats. Niet stuk te krijgen. Gooide vorig kramp enigszins roet in het eten nu pakte je op het gemak het mulle zand. Geweldig!!!

 3. hardlopendeboer schreef:

  Ook nog even langs deze weg, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats. Dat het geen watjes editie geweest is, heb ik kunnen ervaren.

 4. Kitty schreef:

  Helemaal super Tiny! Je bent een held en voorbeeld voor velen!!
  P.s. als er een watjes-editie komt ben ik van de partij… anders echt niet!

 5. Hans Verbeek schreef:

  Respect voor je volharding en toewijding.
  Je bent voor mij een inspiratie om ook door te lopen.
  Ga zo door, Tiny.

 6. RunNes schreef:

  Respect!!! Gefeliciteerd!

 7. Daniëlle schreef:

  Hier ook nog een diepe buiging voor je prestatie!

 8. johannesdeloper schreef:

  Onder die omstandigheden is 4:06 een juweeltje! gefeliciteerd met je overwinning.

 9. Paul en Nellie Selten schreef:

  Hoi Tiny. Proficiat met je prestatie. Alweer een kei van een kei erbij.
  Ook Victor en Maria gefeliciteerd met hun prestatie.

 10. djaktief schreef:

  Proficiat Tiny. Jij blijft maar in vorm. Super!

  Groetjes,

  Dorothé

 11. Elsa schreef:

  Leuk verslag en mooie foto’s. Gefeliciteerd met je eerste plaats!

 12. cemile schreef:

  Proficiat met je welverdiende eerste plaats! Geniet ervan.

 13. sharon wagelmans schreef:

  Dag Ome Tiny!
  Yahoeoeoeoeoeoeoeoeoeoe!!
  Geveeeeeelciteerd met de eerste plek..you did it again,superrrrr!!
  Echt fantastisch…voor de 6de keer..
  De insiders 😉 hebben ervan genoten…en super trots!!
  Liefs Sharon (&Marcel&?)

 14. theo wagelmans schreef:

  Dag Tiny,

  Gefeliciteerd met je eerste plaats!
  Geniet ervan..het was weer gezellig!

  Groetjes Theo en Bruno

 15. Esther schreef:

  Super gelopen Tiny, proficiat met je 1e plekje!

 16. Fabiola schreef:

  Iedere keer anders… en jij bent altijd top!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.