Knap of toch meer geluk?

Geplaatst: 12/10/2013 in sport
Tags:, , ,

Zaterdagmiddag,

volgend jaar weer?

volgend jaar weer?

Vorige week om deze tijd waren bijna 1:30′ u.onderweg bij de kustmarathon. Ongelooflijk veel felicitaties gehad afgelopen week. Iedereen hartelijk dank daarvoor. Van een aantal mensen kreeg ik ook de opmerking: “knap dat je zo nog kunt lopen” en vanzelfsprekend ben ik hier ook erg blij mee maar om nou te zeggen knap. Ik denk dat het eerder met geluk te maken heeft dat je over een goed in elkaar stekend lijf zit en gezond bent. Met dezelfde moeite ga je iets mankeren en ligt je sportieve leven compleet aan diggelen.

Nou weet ik ook wel als je je hele leven je lijf misbruikt hebt dat je nog al wat meer risico loopt om iets te gaan mankeren. Een andere oorzaak om een goed en sterk lijf te hebben ligt ook al in je jeugdjaren. De vrijheid te hebben gehad om altijd buiten te zijn. Ik woonde destijds in een klein dorp nagenoeg aan de rand van het bos. Dat was ons speelterrein. En geloof me of niet onze actieradius was niet gering, vandaag was het voetbal, morgen fietsen, overmorgen hardlopen. Iedere dag altijd bezig. Iedere dag een soort van interval en krachttraining. Dan word je lijf gevormd Je spierstelsel opgebouwd, je pezen en banden sterk gemaakt. En ook niet onbelangrijk risico inschatten van wat net wel kan en wat niet. Ik weet dat ik ervaringsdeskundige was op welke tak ik nog wel kon staan en welke juist niet. Ook de hoogte had daar iets mee te maken.

Dat is een kwestie van geluk dat je die mogelijkheden had. Geen geluk is natuurlijk dat je die mogelijkheden ook hebt benut. Wij komen op onze maandagavond duurloopjes nog al eens door mijn vroegere speelterrein. Vaak komen dat nog goeie herinneringen bovendrijven.
Als ik daar dan loop met de groep dan prijs ik me intens gelukkig en voel het absoluut niet als knap!!

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Toch is het knap Tiny want je moet wel de trainingsuren maken om op een dergelijk niveau te komen en te blijven. Je hebt wel geluk met je gezondheid en jeugd maar jij doet het… een ander niet. Keuzevrijheid voor ieder natuurlijk maar die van jou daar heb ik respect voor.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Kitty schreef:

  Tja ik denk dat het wat van beiden is, geluk met je lijf dat het gezond en sterk is (genen) en aan de andere kant onderhoud, zorgen dat je gezond leeft en traint!
  Toch vind ik het heel bijzonder wat je presteert dat doen er je niet veel na!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.