Winterrust?

Geplaatst: 17/10/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Op is op!!

Op is op!!

Zo helder als een aantal jaren geleden een jaarindeling was binnen de atletiekwereld was zo onduidelijk is het vandaag de dag. Had je vroeger in de zomermaanden een baanwedstrijdpiek daarna ging de rust erop. Dan kwam er een korte opleving voor wat crosswerk of een paar indoorwedstrijden en na weer een korte periode van rust terug in de opbouw naar het zomerprogramma.

Zo helder ligt het vandaag de dag niet meer. Alle lopers/loopsters willen het hele jaar door in vorm zijn. Er staat zeker wel iedere maand van het jaar een grote wegwedstrijd op de kalender. En als het op de kalender staat daar is niks mis mee maar iedereen wil daar ook aan meedoen en rust of even wat pas op de plaats maken is er nagenoeg niet meer bij.  Misschien dat er wat minder km’s gemaakt worden in de zomervakantie periode maar daar doet zich dan weer de vraag voor:  “mis ik dan niet teveel km’s voor mijn najaarsmarathon?”

Ja zo soms moet je ook besluiten genomen en doelen gesteld in de euforie van een prima gelopen wedstrijd wat temperen of wat tegengas geven. Niet teveel hooi op je vork. Het is ook gewoon lastig om je niet te spiegelen aan anderen die wellicht  door loopervaring een hogere belastbaarheid hebben. Zeker weten dat ook voor hun op een bepaald ogenblik die hogere belastbaarheid is weggelegd. Maar dan zul je nu voorlopig even wat pas op de plaats moeten maken. Versterken wat je hebt en langzaam uitbouwen naar wat je wilt hebben. Dat kost veel tijd maar vooral veel geduld!

 

 

Advertentie
reacties
  1. Julia Smeehuijzen schreef:

    Ja Tiny, rust roest niet in de Atletiekwereld. Juist een een pas op de plaats maken is gezond voor lijf en ledematen. Teveel hooi op de vork nemen levert blessures op. Ik deel jouw mening hierin.
    Groet Julia .

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.