Wel apart!

Geplaatst: 22/10/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

daar overheen dus.

daar overheen dus.

Na een kort herstelloopje van vorige week maandagavond was gisterenavond het eerste duurloopje van een uurtje met een grote groep(28) op weg naar de 7^^loop. Ter simulatie van een van de heuvels zat er een fiets brug in. Een helling niet steil naar boven maar wel over een lengte van een aantal honderden meters. De komende weken zal dit obstakel nog wel vaker bedwongen gaan worden. Het zou ook zomaar een ander viaduct kunnen zijn. Maar goed.. ik zei al met een flinke groep een mix van mannen en vrouwen. De verhouding zal ongeveer op fifty-fifty basis geweest zijn.

De ervaring leert wel dat als je wat meer aan de voorkant loopt van de groep dat het wat gemakkelijker bij te benen is. Het tweetal dames dat aan de kop begon die hebben dat goed in de gaten. Nou is er in Nederland een gezegde dat luidt: “Eén vrouw is 1000 mannen te erg”. De getallen van het gezegde klopte gisterenavond niet helemaal maar wat gebeurde er? De twee dames op kop kletsten er vrolijk op los en ze lette eigenlijk helemaal niet zo op het tempo. Ik was al een paar keer naar voor gelopen en gevraagd om hun tempo een beetje gedeisd te houden. Dat ging dan even goed en vervolgens ging dan het volume maar ook de snelheid weer naar boven. Iets na halverwege het rondje daar gaat het dan tegen de fietsbrug naar boven en vervolgens wapperden er aan de achterkant een aantal mannen vanaf.

Voor mij een aparte gewaarwording maar voor de heren die het overkwam toch ook wel schat ik zo in. En wat de dames betreft die wisten zich van de prins geen kwaad of misschien toch wel? Volgende week de teugels weer wat strakker!

 

Advertentie
reacties
  1. Kitty schreef:

    haha dat zijn de beste loopjes al kletsend het tempo bepalen… ;-))

  2. Ruth schreef:

    wie is er alweer het zwakke geslacht? 😉

  3. francine schreef:

    Hahaha! 🙂 Go dames!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.