Voorzien in een behoefte?

Geplaatst: 05/11/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

daar overheen dus.

daar overheen dus.

Je kunt het draaien of keren zo je wilt maar het is in de zomermaanden voor iedereen een stuk gemakkelijker en waarschijnlijk ook veiliger om je duurlopen te doen. Of het moet zo zijn dat je in de gelegenheid bent om dat overdag te doen. Maar ja de meesten van ons  hebben die mogelijkheid gewoon niet. Alleen lopen is vaak ook geen optie. Tijdens de gesprekken in onze duurloopjes hoor je vaak van het gevoel van onveiligheid. En dat gevoel weerhoudt heel veel mensen om in de avond nog de weg op te gaan.

Nu al weer een kleine 10 jaar geleden vroegen een aantal lopers of ik eens mee wilde lopen op maandagavond. In hun optiek kende ik wel enige redelijk verkeersluwe routes. In aanvang een groep van 5 soms 8 mensen gingen we dan van start. In de wintermaanden starten we bij onze baan en in de zomermaanden bij Naat Piek op het randje van de Maashorst.

Nu zijn we met de groep in voorbereiding van de 7^^loop. Bij het verzamelen gisterenavond dacht ik dat ik laat was er was al een behoorlijk aantal mensen aanwezig. Uiteindelijk vertrokken we met een groep van 30 lopers en loopsters. Ik geloof niet op maandagavond ooit met een grotere groep op stap geweest te zijn. Iedereen kent de regels. Links lopen en nooit meer dan met 2 man naast elkaar, hesje en verlichting aan.

Wat een mooi gezicht is dat toch zo’n lang lint van lopers met hun reflecterende hesjes en kleurige lampjes. Een rondje met een fietsbrug erin. Bij die fietsbrug even een paar keer op tempo naar boven en beneden. Even het gevoel krijgen wat naar boven en beneden lopen is.
Na 12.5 km in 1:20′ weer terug.  Deze loopjes op maandagavond een schot in de roos.

Advertentie
reacties
  1. Daniëlle schreef:

    Ja, dat is echt een voordeel van lopen in een groep. Ik ging maandagavond op pad voor een uur en heb echt een route moeten zoeken in de bebouwde kom die ook verlicht was.Omdat ik dus in mijn uppie was. Woonde ik maar wat dichter bij Uden 🙂

  2. Kitty schreef:

    Ik voel mij ’s morgens in het donker ook veiliger dan ’s avonds. ’s Avonds hangen er ook vaak groepjes jongelui rond, waardoor ik me niet echt veilig voel, die liggen ’s morgens nog op één oor.
    Hesje aan, goed opletten en voorzichtig lopen ;-))

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.