Herfstachtig nat!

Geplaatst: 07/11/2013 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

De weg door problemen? Dwars er doorheen! In dit geval van het langs.

De weg door problemen? Dwars er doorheen! In dit geval van het langs.

Weinig onderwerpen waar zoveel ophef over gemaakt kan worden dan over het weer. Maar we wonen nu eenmaal in Nederland met zijn 4 jaargetijden en iedere tijd van het jaar heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het najaar vaak kenmerkend door wind en door regen en soms kan het al akelig koud zijn. Niet als je zelf loopt maar als je als trainer naast de baan staat dan kan het gemeen koud zijn. Vooral de combinatie regen en wind dat zijn vaak de boosdoeners. Maar het enige wat je er tegen kunt doen is jezelf goed kleden en je vooral niet beklagen.
Sowieso kun je aan de hele weersituatie helemaal niks doen. Het komt zoals het komt en je moet het er mee doen. Punt!
Dat was gisterenavond op de baan zo en dat was vanmorgen zo met onze duurloop. Oké… dat je enige beperkingen hebt op de baan om bv op een matje rompstabilisatie oefeningen te doen dat zal dan wel maar er zijn nog een heleboel alternatieven. Wij gebruikten gisterenavond bv. een paar rijtjes lage horden om wat stapoefeningen te doen. Daar viel in de coördinatie van die bewegingen nog heel wat te winnen.

En als je dan vanmorgen het bos in gaat voor je duurloop dan word je nat. Nee hoor niet zo maar nat. Zeiknat! En wat volgens mij heel kenmerkend is dat je in de beginfase van je loopje je voeten droog probeert te houden en het blijkt even daarna vergeefse moeite te zijn dan maakt het helemaal niet meer uit. Zie je de plassen op het pad als moeilijkheden dan is de weg door moeilijkheden nooit er omheen maar dwars er doorheen. En geloof me de koffie na je loopje smaakt er zeker niet te minder door.
Tenminste die van mij niet.

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Ik ben altijd zuiniger op mijn schoenen als op mezelf Tiny. Ik zorg wel dat ik niet mijn beste paar aan heb in de regen 😉

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Bjorn Paree schreef:

  Heel herkenbaar. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de motivatie op dit moment een beetje mis om in de regen te gaan lopen. Als het begint te regenen terwijl ik loop vind ik het niet zo erg.

  Het juist dat moment dat je laat van je werk thuiskomt, eigenlijk nog voor de tijd had willen eten en het dan keihard regent als jij net moet gaan trainen met de AV.

 3. francine schreef:

  Helemaal waar. Ik betrap mezelf er iedere keer als ik in ed regen loop op dat ik een tijdje probeer niet nat te worden – wat volslagen zinloos is, natuurlijk. Als je dat opgeeft, dan is het gewoon wat het is. An ach, alleen de eerste kilometer is koud.

 4. Julia Smeehuijzen schreef:

  lekker dwars door de modder, dan voel je de natuur!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.