Zevenheuvelenloop!

Geplaatst: 17/11/2013 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Kapstok of waslijn?

Kapstok of waslijn?

Behalve onze eigen wedstrijdjes staan er een paar evenementen altijd erg in de belangstelling. Dat zijn er 2 in Nijmegen en eentje in Eindhoven. De eerste in het voorjaar is de Marikenloop in Nijmegen. Wij zijn met onze club bijna altijd een van de grootste leveranciers van deelneemsters. In het najaar is dat de HM van Eindhoven en vervolgens de Zevenheuvelenloop.
En zeker met deze speciale editie met zijn 5 en 10 km op de zaterdagavond. Ik keek vanmorgen bij de uitslagen en heb zo maar 37 clubleden gevonden. En hoeveel er vandaag nog gaan meedoen? Dat zie ik vanavond wel.

Dit was mijn stukkie

Dit was mijn stukkie

Een logisch gevolg is dat de groepen voor de bostraining vandaag wat kleiner zijn. Die gisteren liepen trainen vandaan niet mee en de lopers vandaag zijn al daar. Ik mocht op stap met een 16-tal lopers. Vandaag was er bij ons in de buurt geen MTB-tocht. Dan heb je de parcoursen waar je wilt lopen voor het uitzoeken. Dus vandaag de training die al een aantal trainingen op de rol stond.
Een rechthoek met een lengte van 350-400 m. Je begint op tempo met één  zijde en daarna heb je 3 kantjes rust op een DL1 tempo. Vervolgens 2 kantjes op tempo en 2 rust. Na de volle ronde tempo heb je ook een volle ronde rust. Dit doe je 20′ lang. Daarna verzamelen bij het startpunt en na een korte pauze nog eens maar dan de ronde in omgekeerde richting. Dan is het alsof het hele rondje nieuw is.

Op de langste zijde(150m)van de rechthoek met enig mul zand en aan het einde een bultje daar mocht ik mijn training doen. Die 15 keer lukte heel aardig.

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Het is ook wel handig dat je clubleden veel voor dezelfde dingen trainen, dan kun jij je trainingen daar weer op inrichten.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.