Goeie zondag!

Geplaatst: 25/11/2013 in sport
Tags:, , ,

Maandagmorgen,

Gaaf loopje

Gaaf loopje

Toen ik gisterenmorgen even na 8 uur in mijn auto stapte om naar Geldrop te rijden dacht ik aan mijn oud-collega brandweerman Lukas. Ik dacht aan de momenten dat wij samen pas opgeleide jonge brandweermensen stonden te beoordelen of dat je zie iets van hun cursus hadden opgestoken. Dan kwam hardlopen, onze beider passie, niet aan  de orde. Eens te meer als we aan de lunch zaten dan kwam het verschil in beleving tussen zijn manier van hardlopen en de mijne nadrukkelijk in beeld. Maar wel weer samen één als een niet hardloper er een opmerking over maakte.

Ik moest ook denken aan de vele bekenden die ik vandaag weer zou treffen. Wie allemaal? Geen idee eigenlijk maar het zouden er veel zijn. In ieder geval Ruth Bosmans want met haar had ik afgesproken om samen de 30 km te lopen, Betrekkelijk rustig omdat het beter paste in haar aanloop naar de Mont Blanc Marathon in juni.

Bijna aan de streep. (de foto is gemaakt door Kitty)

Bijna aan de streep. (de foto is gemaakt door Kitty)

Ook kwam in mijn gedachte Esther voorbij. Samen met Kitty zou zij voor de eerste keer in haar loopleven een 30 km gaan lopen. Een erg sportieve uitdaging als je weet hoe lang en van hoe ver zij is teruggekomen. Nu zijn die dames op weg naar de marathon van Parijs. Een redelijk ultieme test dus vandaag. Gaat dit goed dan komt Parijs ook wel voor mekaar.

Voor je het weet ben je in Geldrop. Parkeren kun je er bijna op de startstreep. En na even wat kletsen en met zoals ik al zei met een heel pak bekenden naar de start. Juist voor de start loop ik nog een stukje in en werd ik aangesproken door donkere atleet. Het bleek een Somaliër te zijn die ook voor het eerst een 30-er ging lopen. Hij was nogal onzeker of het hem wel zou lukken. Ook dit soort ontmoetingen maken een dag compleet. Er zouden er nog meer volgen.

Samen met Ruth van start dan. Zeker in het begin is het niet helemaal duidelijk wie er allemaal bij ons zal aansluiten maar naarmate de wedstrijd wat vordert is daar een beter beeld van. Uiteindelijk loopt ook Martine met ons mee.
Mooi strak op het beoogde tempo zijn we in 3:05’over de eindstreep.  We hebben de klok tijdens de stops op de drinkposten gewoon laten doorlopen. Eenmaal over de streep ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe het met de debutant zal gaan en loop ze tegemoet. Nadat ik een paar km tegen het parcours ben ingelopen zie ik ze in de verte. Mijn eerste indruk is dat ze het tot een goed einde gaan brengen.

En dan de verrassing van de dag staat Aranka aan de finish. Wat leuk om haar hier aan de streep te zien staan. En op het moment van naar huis gaan maak ik nog kennis met een loopgroepje uit Bemelen. Dan ben je zomaar een kwartier verder.  Dat maakt dat een toch al prima loopdag nog iets extra’s krijgt.

Volgend jaar weer? Als het aan mij ligt wel.

 

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Was weer een super goeie zondag, helemaal voor noppes, in geldrop
  en je hebt de kms-tjes weer lekker aangenaam gemaakt zo

 2. kitty schreef:

  Prachtige dag!
  Fijn om je weer eens in levende lijve te zien, genoten van alle sportieve prestaties. Vond het een eer om Esther te mogen begeleiden op haar 1e 30 km!

 3. Ruth schreef:

  het was echt genieten! Super dat je met mij samen wou lopen 🙂 Bedankt!

 4. runninggerard schreef:

  Als ik het zo lees is het een dikke dertiger geworden over een schitterend parcours. Wederom een topdag in Geldrop. Klasse.

 5. Aranka schreef:

  Leuk verslag en snap waarom je zo graag hier loopt! Prachtige omgeving en fijne sfeer ook. Wie weet ook eens iets voor mij. 🙂 En t was leuk je eindelijk eens te leren kennen na al dat gemail 🙂

 6. Esther schreef:

  Het was een mooi dagje gisteren in Geldrop. Zo blij dat ik jou zag staan voor die laatste paar rot kilometers 🙂 Ik zie dit als een 1e grote test naar Parijs en die is maar mooi geslaagd!!

 7. djaktief schreef:

  En je had lekkere notencake Tiny. Het was echt een prachtig parcours, jammer dat ik maar voor zo weinig km’s had ingeschreven. Dat doen we volgende keer anders.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.