Echt leuk werk!!

Geplaatst: 15/12/2013 in sport
Tags:, , ,

Zondagmiddag,

Je kunt tenslotte maar ergens druk mee zijn!

Je kunt tenslotte maar ergens druk mee zijn!

Iedereen die mijn blogje wel eens leest weet dat ik een aantal trainingen verzorg bij onze atletiekclub die weten ook dat ik wat begeleidingsschema’s schrijf voor wat mensen buiten de club. Ja…ook voor een paar mensen buiten Nederland. Nee…ik begeleid geen toppers in de zin van lopers en loopsters die bij iedere wedstrijd vooraan lopen. Ja…ik begeleid wel “toppers” die met heel hard trainingswerk ooit eens iets aflopen van hun tot dan toe best gelopen tijd op een afstand.
Als er dan in een weekend wat wedstrijden zijn dan word je wel eens wat van hot naar her op en neergegooid.Dan mag je bijvoorbeeld delen in de euforie van Esther die met engelengeduld eindelijk zomaar een kwartier van haar beste tijd op een halve marathon afloopt. Dan mag je delen in de euforie van Francine die in haar tweede leven haar doelstelling loopt op een 10 km. Een kwestie van nog even geduld en dan gaat ze onder het uur.

Maar dan moet je ook delen in de teleurstelling dat Ruth in haar marathon van Kampenhout moet uitstappen na 32 km met helse maagpijn. Dan moet je samen erachter zien te komen wat er precies niet goed ging. Dan moet je samen de neuzen weer richten op het eigenlijke doel in 2014 en helder hebben dat deze marathon maar een tussenstap was.

En als er dan ook nog vandaag Kitty van start is gegaan in Spijkenisse dan is daar ook werk aan de winkel geweest. Niet alleen heeft ze haar trainingsarbeid moeten doen maar ook moeten dealen als controle freak dat er zaken zijn waar je helemaal geen controle over kunt hebben. Kijk en zo rechtlijnig als een Tonnie Dirks daar mee omgaat en zegt: “niet lullen maar lopen” dat kan ik nou eenmaal niet. Nou zal het met Tonnie zeer waarschijnlijk in de praktijk er ook wel anders aan toe gaan.

En al diezelfde facetten komen ook weer terug als je op zondagochtend een training verzorgt in het bos. Trainer, coach, motivator, stimulator, remmer, blokaanhetbeen, uitlegger….etc. En dat allemaal in één trainer?  Ja… en ook nog al die dingen minstens 10 keer per training switchen.
Wat een heerlijk werk heb ik toch. Ik verwacht dat ik hier mijn pensioen wel mee haal;-)

 

Advertentie
reacties
 1. Esther schreef:

  Zonder jouw schema’s en begeleiding, zou ik nooit zo ver zijn gekomen. Ook toen het niet ging bleef je me aanmoedigen en meeleven en nu het wel loopt zoals ik wil, ben je er ook altijd. Blij met jou!! 🙂

 2. RunningHanS schreef:

  Vele atleten “lopen met deze trainer weg”. Ga zo door.

 3. djaktief schreef:

  Je onderschrift onder je foto spreekt boekdelen Tiny en die blik op je gezicht ook. Ik vind het zo knap dat je zelf ook weer nieuwe uitdagingen zoekt zoals de BMU. Ik denk dat je ook anders coacht als je zelf er zo actief in staat.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Kitty schreef:

  controle freakje hier…
  Voor mijn gevoel toch te weinig duurloop km’ers gemaakt! Maar ben blij met jouw begeleiding, met de schema’s maar ook de bemoedigende woorden en feedback!

 5. Ruth schreef:

  en je slaagt er ook in met de juiste woorden je teleurgestelde loopster weer gemotiveerd te krijgen 😉 Bedankt voor de opbeurende woorden Tiny! 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.