Weer bijna Kerst!

Geplaatst: 24/12/2013 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

Het kerkje van destijds

Het kerkje van destijds

Als ik dit schrijf waait het behoorlijk hard. Er zijn geluiden om je huis die er anders niet of in ieder geval veel minder zijn. Dan was het gisterenavond nog een stuk rustiger toen we met een relatief klein groepje onze duurloop maakte. Thuis denk ik meestal al wel na over welke route we gaan lopen dat hangt af van de beoogde lengte en ook van de windrichting. Met een duurloop probeer ik te vertrekken met de wind op de kop en met het windje mee weer op weg naar huis. Die keuze viel gisteren nog niet zo mee.
Wat wel meeviel was dat we uiteindelijk nog niet eens zo heel veel last van de wind hadden. Sowieso maakt het voor mezelf niet zoveel uit dat het wat waait. Ik vind het wel eens lekker om een beetje tegen de wind op te boksen. Maar dat schijnt niet voor iedereen te gelden.

Een deel van onze route gisterenavond komt door mijn geboortedorp. En bijna aan de vooravond van de kerstnacht moest ik terugdenken aan de eerste nachtmis waar ik met mijn vader mee naar toe mocht. De nachtmis was ook een echte nachtmis die ’s nachts om 4 uur begon. De kerk, een noodkerk destijds, was gewoon niet warm te stoken en toch was er een gevoel van warmte. Een prachtig versierde kerk met zijn mooi opgetuigde stal. Nee….geen kerstboom toen nog. Het kerkje hartstikke vol. En wat me bij is gebleven dat het lang duurde. Toen het uiteindelijk afgelopen was mee naar huis waar ons moeder de tafel had gedekt en we ons drietjes worstenbroodjes en kerstbrood aten. De rest van ons gezin nog in bed. Wat voelde ik me toen al groot.

Daar gingen mijn gedachten naar uit toen we gisteren door ons dorp kwamen. Vandaag precies 60 jaar geleden.

Advertentie
reacties
 1. patrician46 schreef:

  Grappig hoe gedachten zo met je mee kunnen gaan he. Ik herken het helemaal hoor!!! Mijn nichtje moest vandaag bijvoorbeeld voor het eerst in een kerstmusical spelen bij ons in de kerk. En tegelijk gaan je gedachten dan uit naar je eigen eerste musical… Een musical waarvan ik zelfs mijn tekst nog ken haha.

  Fijne feestdagen en een goed 2014!!!

 2. kitty schreef:

  Allereerst natuurlijk een zalig kerstfeest toegewenst voor jou, Sjan en de rest van de familie!
  Nostalgie noemen ze dat… De kerst uit mijn jeugd is geen nachtmis maar een redelijk vroege ochtendmis in een volgepakte kerk waar ik moest zingen in het kinderkoor… Weken hadden we al geoefend op de liedjes, als afsluiting zongen we altijd een lied dat ik nu zo nog kan zingen maar na het koor jammer genoeg nooit meer gehoord heb! Dan applaus en naar huis voor de worstenbroodjes..

 3. Marco Bijl schreef:

  Tiny

  Wat is je geboortedorp?
  Jij, je gezin en familie fijne kerstdagen gewenst en een goed 2014.
  En leuk dat m’n trainer bent geworden. 🙂

  gr,

  Marco

 4. peter kuijpers schreef:

  Mooi Tiny. En mooi dat ik er weer bij kon zijn. Fijne feestdagen toegewenst!

 5. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ja de wind was pittig gisteren. Ik had er ook last van maar ik voelde me heerlijk leeggewaaid nadien…. enne die gedachtes … prachtig…. vroeger deed ik veel in de kerk…. koor en lector… de hele avond en nacht in touw… en daarna zo’n zelfde ontbijt maar dan met gehaktballetjes…. wel vroeger hoor om 02.00 uur of zo. Nu is alles anders, maar het is ook goed zo. Heel herkenbaar dat door het rennen je gedachtes loskomen.

  Groetjes,

  Dorothé

 6. Marinka schreef:

  Mooie herinnering Tiny, ik wens jullie mooie kerstdagen!
  Gr. Marinka

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.