Laatste van 2013!

Geplaatst: 31/12/2013 in persoonlijk
Tags:,

Dinsdagmorgen,

Het gebouw nu! (foto bd)

Het gebouw nu! (foto bd)

Bij de start van onze duurloop gisterenavond dan wordt en niet zoveel gezegd over het feit dat het onze laatste loop is van dit jaar op maandagavond. Je voelt dat er gedacht wordt van hoe het afgelopen jaar was om met deze groep je duurloopjes te maken. Nog maar een paar die er vanaf het begin bij zijn. Hoogstens 2 of 3. Dat is ook en van de charmes van deze groep. Je hebt nooit een vaste samenstelling. De grootte varieert ook van soms 10 maar ook soms meer dan 30 lopers/loopsters.
Een ding hebben ze allemaal gemeen ze lopen graag en werken samen met deze groep naar een doel toe. Voor de meesten is dat een halve marathon. Ik ben er heilig van overtuigd dat er ook bij lopen die 2 jaar geleden van zichzelf dachten dat hardlopen dat leer ik nooit en gisterenavond liepen ze de 14 km bijna fluitend mee.

Gaandeweg het parcours dat we gisterenavond liepen kwamen we langs een vroegere melkfabriek. Eind jaren ’60 overbodig geworden. Voor een deel werd toen het gebouw gebruikt door een jeugdsoos Plock. Ik moest toen terugdenken aan oudjaarsdag het zal rond 1980 geweest zijn. Er was brand ontstaan in het deel van het jeugdhonk. Ik was er met een ploeg om die brand te bestrijden. Nog nooit was het kouder dan toen die ochtend. Het had die nacht meer dan 20 graden gevroren. Het overtollige bluswater zorgde er voor dat de hele werkomgeving zo glad werd als een spiegel. En slangen oprollen dat was er niet meer bij. Zeker ieder half uur werd je afgelost langer hield je het niet vol.
Zelden heeft een warme kop koffie me aangenamer gesmaakt dan toen. Niet alleen de koffie was lekker maar je kon er zo fijn je handen aan warmen. De soos bestaat overigens nog steeds.

reacties
  1. […] brandjes tot wat serieuzere fikken tot aan complexe ongevallen aan toe. Ik schreef al ooit over “Soos Plock” en over de “Neije Kreiter”.  Raar eigenlijk je staat er nooit meer bij stil en toch […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.