Bedafcross!

Geplaatst: 06/01/2014 in sport
Tags:,

Maandagmorgen,

Mijn eerste hardloop foto!

Deze foto werd genomen toe ik daar voor het eerst liep. Verhard pad

Al zolang als ik aan de Bedafcross meedoe heeft er ook al die tijd een stukje verharde fietspad ingezeten. Voor velen eigenlijk een doorn in het oog. De naam van de cross is ontleent aan het gebied waar de cross plaatsvindt en dat terrein staat synoniem voor heuveltjes en mul zand. Niks van dat alles zat er in dat vroegere rondje in. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat je geen toestemming van de gemeente krijgt om het parcours over of op een deel van de zandverstuiving te doen.
Maar uiteindelijk is de parcourscommissie toch omgegaan en is op zoek gegaan naar een ander rondje waar in elk geval geen verhard fietspad meer in te vinden is. Dus gisteren me maar eens laten verrassen welk rondje er uit is gerold.
Ruim op tijd aanwezig om tenminste 3 keer de route van ruim 1500 m te lopen om te zien waar eventuele knelpunten of moeilijkheden zaten. Tegen de tijd dat de start plaatsvond stroomde het aardig vol met lopers en loopsters voor hun eerste wedstrijd dit jaar.
Een mooiere dag hadden ze niet kunnen uitkiezen. De zon scheen volop en er stond weinig wind. Het leek wel compleet lente. En dan te weten dat deze cross ook wel eens is afgelast omreden dat het gewoon niet te belopen was of op zijn minst de veiligheid niet gegarandeerd was.

Na het startschot even het eerste rondje van de zes maar eens rustig beginnen. Na een korte stop in ronde twee. Een loper die door zijn enkel ging even de hulpverlening in gang gezet en dan weer door.  Na 45′ kwam ik door de finish en na het controleren van mijn rondetijden waren de laatste 4 rondje op de seconde gelijk. Daar was ik uitermate tevreden mee. Het was mijn laatste wedstrijdje als 67-jarige.

Met deze actie waren een paar lopers niet zo blij mee. Voorbij gelopen;-)

Met deze actie waren een paar lopers niet zo blij mee. Voorbij gelopen;-)

 

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Altijd lekker, die crossjes.
  Goed gedaan, en op naar je 1e wedstrijd als 68-jarige. Proficiat hierbij

 2. kitty schreef:

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Weer lekker gelopen lees ik! Maar hoezo geen wind? Ik werd af en toe bijna van het pad afgeblazen dit weekend!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.